Geven en nemen

 
Er zijn 3 manieren waarop je dichtbij en persoonlijk kan meewerken of meedoen aan behoud van natuur, cultuur, landschap of alle drie.
Kies wat je het mooiste, leukste of meest interessante lijkt:
Donatie via Trees For All
Vrijwilligerswerk in Namibië (Ecotoerisme/voluntourism)
Steunen door er te zijn (Ecotoerisme)

trees for all


Trees for All is een CBF-erkend goed doel. Zij planten bossen in Nederland en het buitenland voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezondere leefomstandigheden. Bekijk deze video maar eens.
Trees For All in de Benelux

“Bomen en bossen spelen een cruciale rol in het tegengaan van klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit. Zonder bomen is er geen leven. Daarom planten we wereldwijd nieuwe bossen, herstellen we gedegradeerde bossen en maken we mensen bewust van het belang van bomen. Aan de andere kant van de wereld, maar ook dichtbij huis. Zo dragen we bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen.”
 
 Mali project_Trees For All
Foto: Trees For All
Saai verhaal? Bekijk dan hoe een project in Mali, Nederland of Bolivia het verschil maakt tussen leven en dood, heden en toekomst, kunnen blijven of verhuizen.
 
Bharte Reizen steunt Trees For All. Wanneer je een reis boekt wordt er automatisch per persoon 1 boom gedoneerd aan Trees For All. Bharte Reizen doneert zelf ook 1 boom per persoon waardoor iedere reiziger per saldo 2 bomen laat planten. Je steun wordt zo verdubbeld. Dit blijft zo totdat een reis volledig klimaatneutraal kan worden uitgevoerd.
 
 Logo Trees For All
Je kan bijhouden wat er met je bomen gebeurt. Alle projecten zijn op de website van Trees For All te bekijken.  Of je nu een reis boekt waar een vliegtuig, auto, boot of openbaar vervoer in zit: je compenseert mee tegen CO2!
 

Vrijwilligerswerk

 Ecotoerisme/voluntourism
 
Je kan ook persoonlijk meewerken aan het welzijn van mens en dier ter plaatse, op vakantie in het buitenland! Als onderdeel van je vakantie of de hele tijd; vul het in zoals je wilt.
Wissel vrijwilligerswerk af met rondreizen. En dat op dikwijls prachtige lokaties met gelijkgezinde personen. Bharte Reizen steunt de Na'an ku sê stichting in Namibië. Dit geweldige werk draait op vrijwilligers.
 
 Voedsel bereiden en verdelen voor dieren   Voeren van dieren in opvanglokaties
Voeren van dieren
 
Vrijwilligerswerk brengt je voldoening en kennis. Wetende dat door jouw werk er direct een verschil wordt gemaakt bij mens, dier of leefruimte ter plaatse. Geen uitbuiting maar teruggeven. Vrijwilligerswerk met je partner, gezin of club? Hier vind ook jij iets van je interesse. Een activiteit, culturele achtergronden of natuurlijke schoonheid.
 
Operatie Gemsbok
Foto Na'an ku sê Foundation
Vrijwilligerswerk kan uiteenlopen van voedselbereiding tot directe bescherming in het veld als Rhino Ranger. Of het herstellen van hekwerken, helpen in een kliniek of op een basisschool. In het Naankuse wildreservaat staat een basisschool met kinderen van medewerkers en gezinnen in de omgeving.
 
Vrijwilliger op basisschool
Vrijwilliger basisschool Naankuse
“Wij vinden dat elk kind recht heeft op onderwijs.”
Marlice van Vuuren, mede- oprichter Naankuse Foundation
 
Ben je avontuurlijker ingesteld en niet zo snel bang om met minimale middelen te werken en leven in de natuur? Misschien is het beschermen van neushoorns dan een taak voor jou. Je krijgt een opleiding en gaat met ervaren gidsen het veld in om neushoorns op te sporen maar ook te beschermen tegen stropers. Wat houdt dit zoal in?
 
Opsporen van gezenderde dieren zoals neushoorns of wilde honden
• Op pad gaan met leden van de anti-stroperij-eenheid op patrouille
• Spoorzoeken vaardigheden leren
• Het bouwen van observatiepunten
• Overnachting op het reservaat
• Het volgen van wapentraining
Schietvaardigheden leren als vrijwilliger
• Navigatievaardigheden en kaartlezen
• Monitoren van neushoorns en dieren in het wild
• Leren over anti-stroperij technieken en de wereldwijde effecten van stroperij
• Kennismaken met anti-stroperijhonden
 
Ben jij klaar voor het "echte vrijwilligerswerk" in het veld?
Vraag dan het uitgebreide informatieblad op!
(Engelstalig)

 
Waar moet ik rekening mee houden/wat moet ik meenemen
Lees dit alles in de pre-departure checklist
 
Wanneer kan ik beginnen?
Je kan op elke dag van de week aankomen. Als je voor of na je verblijf als vrijwilliger op reis gaat raden wij je een accommodatie aan in Windhoek. Zoals het prachtige Utopia Boutique hotel of de Naankuse Travellers Inn waar verschillende kamers beschikbaar zijn. Wij kunnen dan transfers regelen van deze accommodaties naar of van Naankuse.
Transfers naar de zuidelijke onderzoekslocaties (Neuras en Kanaan) vinden elke zaterdag plaats en elke woensdag naar TimBila, dus onderzoeksvrijwilligers zullen vóór vertrek naar die locaties op het wildreservaat Naankuse worden ondergebracht, waardoor ze al de kans krijgen om belangrijke dingen te leren. Medische vrijwilligers beginnen hun project op zondag met transfers die elke zondag naar de kliniek vertrekken en zullen in Naankuse moeten aankomen op de dag voorafgaand aan hun vertrek naar de Clinic.
 
Cultuurbescherming als vrijwilligerswerk
 
Waarom betaal ik voor vrijwilligerswerk?
Het klinkt misschien onlogisch om te betalen voor werk in plaats van eraan te verdienen. Toch is dit heel normaal; er worden immers kosten gemaakt voor je vervoer, onderdak, veiligheid, eten, gidsen en materialen. Die dek jij met je betaling. Je reist dus min of meer tegen kostprijs. Je verdienste is simpel en tevens onmetelijk belangrijk: je redt een leven of ondersteunt dit.
 
Helpen bouwen als vrijwilliger   Lifeline Clinic vrijwilligerswerk NamibiĆ«
 
Waarom boeken bij Bharte-reizen?
Maatwerk reizen
Kennis uit eigen hand
Ruim 50 jaar ervaring in actieve reizen
1 aanspreekpunt
Persoonlijk
Afspraak op locatie/thuis/internet
Tijdsbesparing
Zekerheid met VZR-Reisgarant
Geen vakantie maar beleving
 
Vraag om een reisvoorstel voor jouw vrijwilligersperiode of vakantie
of
WhatsApp direct contactApp of bel me direct! +31629215044
e-mail
Bharte Reizen biedt reis- en annuleringsverzekeringen aan. In samenwerking met LTA.
Een passende, goed aansluitende verzekering voor jouw specifieke vakantie en reisgezelschap. Met Covid-19 module!
Klik op bovenstaande foto en ga direct naar de juiste pagina.