Natuurreizen met Bharte

Veel mensen hebben de natuur herontdekt. Voor anderen is de natuur al jarenlang de vakantieplek bij uitstek.
Wanneer je nu even bent uitgekeken op de natuur in Nederland of België en je wil je horizon verbreden...
...dan is Bharte-reizen je beste hulp!

Door ruim 50 jaar ervaring in actieve reizen, waaronder kamperen, hiken en trekking in de natuur, is een brede ervaring opgedaan.
Niet iedereen wil of kan met tent-en-rugzak op avontuur. Wanneer je lichamelijk minder fit bent bijvoorbeeld zoek je een toegankelijker alternatief.

Bharte-reizen levert maatwerk als je de natuur in wil. Op je mountainbike, in je rolstoel, in een kano of te voet; er zijn altijd prachtige mogelijkheden!

Staan er geen reizen bij volgens jouw wensen maar wil je wel naar 1 van de landen waar Bharte-reizen thuis is? Geef je ideeën door en ik kan een maatwerkreis voor je ontwerpen. Ook is een mix van natuur, cultuur en activiteit mogelijk natuurlijk. Dat is het fijne van een specialist: je kan er alles aan vragen.

Natuurlijk bied ik dezelfde zekerheid als bij alle andere reizen. Via VZR-reisgarant en een reisverzekering.
 
Natuurreizen: welk land?
 

Europa

IJsland (zie verder op deze pagina)
Finland (op aanvraag): beren, wolven, elanden, zeehonden
Ierland (op aanvraag): natuurgebieden en nationale parken

Afrika

In Afrika zijn natuurreizen vooral gericht op safari's voor groot wild en vogels. Hier is Bharte-reizen extra op zoek naar de niet-doorsnee safaris. Denk hierbij aan wandel-boot-mtb-paardrij safari's waar je unieke belevenissen combineert met avontuurlijke of luxueuze accommodaties. Hieronder staan voorbeelden per land.

Zuid-Afrika
Wandelsafari Zuid-Afrika Wandelsafari vanuit lodge

Lion & Safari Park Horse Safaris  Lion & Safari Park Horse Safaris

 
Namibië
Entedeka wandelsafari Namibië Etendeka Overnight Walking Trails Experience 
Botswana
Botswana riviersafari Riviersafari op de Chobe rivier (o.a. overnachten en game/bird viewing vanaf een boot inclusief restaurant)
Western Kalahari Bushmen Mobile Expedition Westelijke Kalahari Bushmen Mobiele Expeditie Begeef je onder de San
Zambia
Zambia safari
African Bush Camps Lolebezi
Kafunta familiesafari in Zambia Gezinsreis Zambia (o.a. wandelsafari, kanotochten, game drives, rivier cruise)

Voor Ierland staat (nog) geen natuurreis online. Uiteraard zijn ze er wel en bespreek ik met plezier de mogelijkheden!
WhatsApp direct contactApp of bel me direct! +31629215044
E-mailen kan ook.

 
Wil je bijblijven en de eerste zijn die nieuwe informatie krijgt, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Deze wordt gemiddeld 1 keer per maand verstuurd.
 
 

Botswana natuurreizen


Ik ben trots om te melden dat Botswana bij de Bharte-landen hoort. Van de Okavango-Delta tot diep in de Kalahari; dit land fascineert door de weidsheid, het vele wild en de ongereptheid.
Wie ooit op safari was in 1 van de omringende landen zal nog steeds verrast worden door Botswana. Wie nog nooit op safari was valt met zijn neus in de boter.
Het scheppen van te hoge verwachtingen is niet wat ik wil. De mooiste foto’s staan dan ook niet allemaal op mijn website; dichtbij olifanten, leeuwen en een luipaard. De laatste letterlijk binnen een armlengte!
Wanneer ik deze foto’s publiceer denkt iedereen dat dit de norm is maar ik had gewoon geluk. Wat niet wegneemt dat iedereen grote kans maakt op deze ontmoetingen. De gidsen in Botswana doorlopen een grondige opleiding. Ze zijn bijzonder goed in het opsporen van dieren. Zodoende zag ik van dichtbij hoe een luipaard een antilopenkalf doodde. Tevens stond ik oog in oog met 2 olifanten broertjes, elk ruim 2 meter hoog.
 
2 olifanten bij de jeep in Botswana
Verder genoot ik van een wandelsafari waarbij ik een olifantenschedel kon bekijken en betasten. De gidsen weten dat eens per jaar een olifantenkudde bij deze schedel rondhangt om daarna weer verder te trekken.
De schedel van een olifant.
Verhalen genoeg maar de informatie is belangrijker: zo kan je er safari’s te paard en MTB-fiets beleven. Bharte Reizen biedt daarnaast safari’s voor mensen in een rolstoel. Samen met partner of familie. Het betreft mobiele safari dus slapen in een aangepaste tent in de wildernis. Deze tochten zijn er voor iedereen maar voor rolstoelers is extra zorg aanwezig. Van aangepaste toiletten en douches tot een lift om in- en uit het safarivoertuig te kunnen met de rolstoel.
Rolstoel en safari, het kan.
Wil je meer informatie over een mobiele safari?
WhatsApp direct contactApp of bel me direct! +31629215044
of e-mail

 
Je kan ook overnachten in lodges (enkelen rolstoeltoegankelijk) van waaruit je game drives maakt. Het comfort ligt hoog en het komt je aan niets te kort. Bij je verblijf is alles inbegrepen dus ook de dagelijkse uitstapjes, gids, eten en drinken.
 
Lodges vind je door het hele land. Botswana is 14 maal groter dan Nederland of België met slechts 2,5 miljoen inwoners…
Nieuwsgierig geworden naar Botswana? Ik sta je graag te woord.
 
Bert Harte bootsafari Botswana
Safari op de Chobe Rivier
 

Contact

Stuur een bericht via onderstaand formulier. Geef aan wanneer ik het beste terug kan bellen/appen/mailen! Je ontvangt direct een ontvangstbevestiging met daarin je eigen tekst. 
Dhr. Mevr.
Anders, namelijk:
Fietsen
Motor
Ontspanning
Paardrijden
Rolstoel
Wandelen
Watersporten
Anders...
 
 
 
 
Bharte-reizen biedt ook vogelreizen aan, voor de echte 'birders'.
Samen met een gespecialiseerde gids op pad in Zuid-Afrika, Botswana of Zambia. Op eigen houtje kan ook in IJsland en Finland.
WhatsApp direct contactApp of bel me direct! +31629215044
E-mailen kan ook.