Terug in de tijd reizen is mogelijk!

Georgië, een betoverende kruising van rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en gastvrije cultuur. Ervaar de charme van middeleeuwse steden, de majestueuze Kaukasusbergen en de traditionele Georgische keuken. Een onvergetelijke reisbestemming die harten verovert met warmte en diversiteit.
 
Georgisch landschap
Georgisch landschap

Laat Bharte-reizen je vakantiereis samenstellen waar je alle hoogtepunten aandoet die jij wil! Duik in de roerige geschiedenis of dompel je onder in de smakelijke culinaire wereld die Georgië eigen is. Weet je nog niet wat je daar wil gaan zien? Laat me je een voorstel sturen om van te watertanden.
 
13- daagse Wandeltocht of een culinaire wijnroute?
Wandelaars bij de Ushba gletsjer in Georgië Wijnroute door Georgië

Naar Georgië met je partner, gezin of club? In de zomer (juni tot september) biedt het aangename temperaturen en is het ideaal voor wandelen en het verkennen van steden. In de winter (december tot februari) zijn de Kaukasusbergen bedekt met sneeuw, waardoor het een geweldige plek is voor wintersportliefhebbers. De lente (april tot juni) en de herfst (september tot november) zijn ook aangename seizoenen met milde temperaturen. Vind hier je Georgië vakantietips.
 
Hier vind ook jij iets van je interesse. Een activiteit, culturele achtergronden of natuurlijke schoonheid.

Georgië is een land gelegen op het kruispunt van Oost-Europa en West-Azië. Het heeft een rijke geschiedenis, diverse cultuur en adembenemende landschappen. De hoofdstad is Tbilisi.
De officiële taal is Georgisch en de meerderheid van de bevolking beoefent het oosters-orthodoxe christendom.
 
Tblisi
Tblisi
 
WhatsApp direct contactApp of bel me direct! +31629215044
e-mail


Tbilisi introduction
Introductie video Tblisi (36 sec)
© Around Caucasus
 
Door bij Bharte-reizen je Kirgizië vakantie te boeken zorg je ervoor dat:
  • mensen ter plaatse hun geld verdienen
  • hun (vaak traditionele) levensstijl kunnen voortzetten
  • werknemers een eerlijke behandeling krijgen
  • je gebruik maakt van adequaat vervoer.

 
Hoe reis ik naar Georgië?
Je kan per vliegtuig naar Georgië reizen, aangezien het land verschillende internationale luchthavens heeft, inclusief de internationale luchthaven van Tbilisi. Daarnaast kan je  het land binnenkomen vanuit buurlanden. Van Amsterdam naar Tbilisi zijn er rechtstreekse vluchten mogelijk, vanuit Brussel 1 tussenstop. Daarnaast zijn er verschillende aansluitmogelijkheden via talloze vluchten vanuit Europese steden. De gemiddelde vluchtduur bedraagt ongeveer 4,5 uur.
Luchthaven van Tbilisi
Wat heb ik nodig voor een vakantie in Georgië?
Nederlandse staatsburgers genieten visumvrije toegang tot Georgië op grond van de bepalingen van de Georgische Migratiewet. Ze hebben voor reisdoeleinden geen visum nodig en mogen maximaal 365 dagen in Georgië verblijven zonder dat ze een visum nodig hebben. Wat neem je allemaal mee naar Georgië?
In Georgië worden stekkers en stopcontacten van type C en type F gebruikt. Stekker voor Georgië: C en Stekker voor Georgië: F
 
Wanneer op vakantie naar Georgië?
De beste tijd om Georgië te bezoeken is tijdens de lente (april tot juni) en de herfst (september tot Oktober) wanneer het weer mild is en de landschappen levendig zijn. Zomers kan het zeer warm zijn, vooral in de laaglandgebieden, terwijl de winters koud zijn en sommige regio’s sneeuwval ervaren.
 
Wat mag je niet missen in Georgië?
De Georgische keuken is divers en staat bekend om zijn unieke smaken. Sommige gerechten die je zeker moet proberen zijn Khachapuri (met kaas gevuld brood), Khinkali (knoedels) en Satsivi (walnotensaus). Wijn is een integraal onderdeel van de Georgische cultuur, met een geschiedenis die duizenden jaren teruggaat.
Tbilisi: verken de hoofdstad met zijn historische oude binnenstad, het Narikala-fort en de levendige lokale markten.
Svetitskhoveli-kathedraal: Bezoek dit UNESCO-werelderfgoed in Mtskheta, bekend vanwege zijn architecturale betekenis.
Uplistsikhe: Ontdek de oude, uit de rotsen gehouwen stad die dateert uit het vroege IJzeren tijdperk.
Vardzia: Verken het grottenkloostercomplex, uitgehouwen in de kliffen van de Erusheti Berg.
Wandelen in Georgië
 
Klimaat, geografie, religie, valuta
● Klimaat: Georgië heeft een divers klimaat vanwege de gevarieerde topografie. De laaglandgebieden hebben een subtropisch klimaat, terwijl de hooglanden koudere temperaturen ervaren. Kustgebieden langs de Zwarte Zee zijn relatief mild.
● Geografie: Georgië wordt gekenmerkt door bergen, valleien en een kustlijn langs de Zwarte Zee. Het Kaukasusgebergte loopt door het land en biedt adembenemende landschappen.
● Religie: De overheersende religie in Georgië is het oosters-orthodoxe christendom, en de Georgisch-orthodoxe kerk speelt een belangrijke rol in de cultuur en geschiedenis van het land.
● Munteenheid: De officiële munteenheid van Georgië is de Georgische Lari (GEL). Controleer de huidige wisselkoersen en houd er rekening mee dat creditcards in stedelijke gebieden algemeen worden geaccepteerd.

Munteenheid Georgië Lira
 
WhatsApp direct contactApp of bel me direct! +31629215044
e-mail

Via Bharte-reizen boek je je vakantie veilig en vertrouwd: VZR-Reisgarant (Garantiefonds), CO2 compensatie via Trees For All en persoonlijk contact terwijl je zelf de reis samenstelt.

Controleer de volgende zaken voordat je gaat boeken:
Voor uw zekerheid is Bharte-reizen aangesloten bij
VvKR logo