Waar ben ik aan begonnen?

Mijn naam is Bert Harte. Of B. Harte...je raadt het al: zo ontstond de bedrijfsnaam Bharte.

Bharte-reizen is een éénmansbedrijf vol met enthousiasme en kennis. Enthousiast over gemaakte en geplande reizen. Van mezelf en van mijn klanten. Kennis door eigen ervaring, training en samenwerking.
 
Hoe kwam het zover?

Ik reis mijn hele leven al. Als kind kwam ik op vele buitenlandse plekken en maakte allerlei dingen mee. Hier werd de kiem gelegd.
Eenmaal volwassen reisde ik voor werk door Europa en privé. Te voet wekenlang met tent-en-rugzak. Per motor of kano. Culturele trips. Klimmen en abseilen. Citytrips in Europa, Azië en de VS. Sportiviteit gaan bij mij hand in hand met reizen. Als het kan doe ik dan ook aan karate, paardrijden of MTB fietsen.

Wegens reuma kwam ik in 2014 thuis te zitten. In de bloei van mij leven... De reiswens bleef en uiteindelijk distilleerde ik 2 wensen: blijven reizen zolang ik nog kan en reizen mogelijk maken voor anderen, ook wanneer die lichamelijk beperkt zijn. Het idee voor een reisorganisatie was geboren.

Tevens wilde ik iets voor rolstoelgebruikers betekenen binnen mijn vak. Gaande mijn onderzoek ontdekte ik dat er weliswaar redelijk wat rolstoelbestemmingen waren echter de meeste binnen Europa. Onder het motto: “een rolstoeler wil ook wel eens op safari” zocht ik verder en ontdekte ik dat je ondanks een rolstoel ver kan komen, ook op vakantie.

Zodoende kan je bij mij actieve reizen laten ontwerpen (duiken, kajakken, wandelen, fietsen en zo voorts) als gezin, koppel of vriendenclubje.
 
 Waar ben ik?
 
 Ik woon en werk in Zundert, Noord-Brabant. Ik heb geen ontvangstruimte of winkel maar kom bij jou op bezoek.  We kunnen ook via (beeld-) verbindingen elkaar zien en spreken als je dat prettiger vindt. Of op een bepaalde plek, zoals je werk. Maar ik houd van reizen. Een stukje verder gaan voor een goed gesprek over je vakantie vind ik niet erg. Als jij het niet erg vindt dat ik misschien per motor arriveer!
 
Waar gaat dit heen?
 
De landen waar ik actief ben vindt je onder 'Landen info'.  Staat jouw bestemming er niet bij? Je mag altijd vragen of ik erin wil duiken. Ten slotte blijf ik enthousiast en betrokken.
Voornamelijk buiten Europa. Dit om 3 redenen:

1. Er zijn al zoveel mogelijkheden en reisaanbieders binnen Europa, daar wil ik niet tegen concurreren.
2. Binnen Europa is veel zelf te regelen via internet.
3. Ik wil geen vliegtickets verkopen voor vluchten binnen Europa. Ga lekker treinen of kies een ander vervoermiddel. Voor echt verre afstanden is het vliegtuig nog steeds handig.
Uitzonderingen maken? Ik sta open voor suggesties.

Ten slotte

We willen allemaal zorgzamer zijn voor onze planeet, dieren, natuur.... Dat kan niet in je eentje. Je kan wel je steentje bijdragen. Daarom help ik waar mogelijk mee aan duurzame initiatieven in mijn bestemmingslanden. Want hier in Europa doen we al veel, omdat we het ook kunnen: veel initiatieven, bedrijven, subsidies en zo. Maar er zijn plaatsen waar die mogelijkheden niet zo eenvoudig zijn. Toch kun jij direct iets doen aan mishandeling, klimaat, armoede of natuurbescherming. Per reis kan ik je hierover meer vertellen.

Ben je weer klaar om te reizen?