Waar ben ik aan begonnen?

Mijn naam is Bert. Bert Harte. Of B. Harte...je raadt het al: zo ontstond de bedrijfsnaam Bharte. En wie werken daar zoal?

Bharte-reizen is een éénmanszaak, een éénpitter. Met al zijn voor- en nadelen. Maar bovenal enthousiasme. Enthousiast over gemaakte en geplande reizen. Van mezelf en van mijn klanten. Je krijgt ideeën en inspiratie voor je reizen via mijn website en sociale mediakanalen (zie bovenin, links) en kunt je wensen en ideeën aan mij doorgeven. Ik kom dan bij je thuis om in jouw vertrouwde omgeving je wensen te inventariseren en daarna met reisvoorstellen te komen, alles op maat.
 
Hoe kwam het zover?

Ik hou mijn hele leven al van reizen. Als kind kwam ik met mijn ouders op vele buitenlandse plekken en maakte dingen mee. Hier werd de kiem gelegd.
Als volwassene reisde ik veel voor werk (als chauffeur door Europa) en privé. Te voet wekenlang met tent-en-rugzak. Per motor of kano. Culturele trips. Klimmen en abseilen. Citytrips in Europa, Azië en de VS. Sportiviteit gaan bij mij hand in hand met reizen. Als het kan doe ik dan ook aan karate, paardrijden of MTB-off road fietsen.

Wegens beperkingen als gevolg van reuma kwam ik in 2014 thuis te zitten. Ik was 48...De reiswens bleef en ik schoolde mijzelf om waarna ik keuzes over mijn richting moest maken (toerisme of recreatie en dan welke vorm). Uiteindelijk distilleerde ik 2 wensen: blijven reizen zolang ik nog kan en reizen mogelijk maken voor anderen, ook wanneer die lichamelijk beperkt zijn. Want reizen blijft centraal staan. Het idee voor een reisorganisatie was geboren.

Doordat ik zelf ooit bijna in een rolstoel zat en vanwege mijn huidige beperkingen kwam de wens om ook iets voor rolstoelgebruikers te betekenen binnen mijn vak. Gaande mijn onderzoek ontdekte ik dat er weliswaar redelijk wat bestemmingen waren echter de meeste binnen Europa. Onder het motto: “een rolstoeler wil ook wel eens op safari” zocht ik verder en ontdekte ik dat een safari gewoon kan en er nog veel meer mogelijk is.

Ik wilde niet specialiseren in alleen gehandicaptenreizen en koos 2 uitersten: actieve reizen en rolstoel reizen.
Zodoende kan je bij mij actieve reizen laten ontwerpen (duiken, kajakken, wandelen, fietsen en zo voorts) en daarnaast reizen als rolstoelgebruiker (als gezin, koppel, vriendenclubje). Hiervoor werk ik samen met plaatselijke organisaties die ook bekend zijn met het organiseren van reizen met een rolstoel. Ook voor hen zijn actieve vakanties mogelijk zoals paragliden, safari’s, kajakken en zo voort. Vaak buiten Europa...
 
 Waar ben ik?
 
Mijn ‘werkterrein’ is ruwweg tot 20 kilometer rondom mijn woonplaats Zundert. Dat is een stukje West-Brabant en een stuk van de provincie Antwerpen. Uitzonderlijk kan ik daarvan afwijken. Ook kunnen we via Skype, Messenger of Whatsapp beeldverbindingen met elkaar spreken. Bij twijfel: gewoon contact opnemen. Wanneer de afstand te groot is of ik denk je niet te kunnen helpen dan zal ik je adviseren iemand dichter bij je woonplaats te zoeken. Dat is in ieders belang.
 
 
Waar gaat dit heen?
 
De landen waar ik actief ben vindt je onder 'Landen info'.  Staat jouw bestemming er niet bij? Je mag altijd vragen of ik erin wil duiken. Ten slotte blijf ik enthousiast en betrokken.
Voornamelijk buiten Europa. Dit om 3 redenen:
1. Er zijn al zoveel mogelijkheden en reisaanbieders binnen Europa, daar wil ik niet tegen concurreren.
2. Binnen Europa is zoveel zelf te regelen via internet.
3. Ik wil geen vliegtickets verkopen voor vluchten binnen Europa. Ga lekker treinen of kies een ander vervoermiddel. Voor echt verre afstanden is het vliegtuig nog steeds handig.

Uitzonderingen maken? Ik sta open voor suggesties. Wel volgens mijn "Aanvullende voorwaarden".

Ten slotte

We willen allemaal zorgzamer zijn voor onze planeet, dieren, natuur.... Dat kan niet in je eentje. Je kan wel je steentje bijdragen. Daarom help ik waar mogelijk mee aan duurzame initiatieven in mijn bestemmingslanden. Want hier in Europa doen we al veel, omdat we het ook kunnen: veel initiatieven, bedrijven, subsidies en zo. Maar er zijn plaatsen waar die mogelijkheden niet zo eenvoudig zijn. Toch kun je direct iets doen aan mishandeling, klimaat, armoede, natuurbescherming. Per reis kan ik je hierover meer vertellen. Anders wordt het hier te vol en er blijven telkens nieuwe dingen bij komen.

Wil je nog meer over mij weten? Dat kan tijdens ons eerste gesprekje, wanneer ik bij je (jullie) thuis de eerste ideeën, foto's of film kom tonen voor de mogelijk mooiste vakantie van je leven.