Botswana met Bharte reizen

Bharte Reizen was ook in Botswana. Informeer gerust naar de mogelijkheden. Vooral rolstoelers zullen aangenaam verrast zijn!

Leeuw in de Kalahari 3 Reissuggesties voor Botswana: klik hier
Botswana elektriciteitsnet Praktische zaken Botswana: klik hier
Wild fotografie Botswana Informatieve blog: Botswana van alle kanten

WhatsApp direct contactApp of bel me direct! +31629215044
 
Botswana is een overwegend vlak land met in het noorden de Okavango Delta en de Kalahari woestijn in het centrum als bekendste regio’s. Botswana herbergt de grootste populatie olifanten ter wereld. Een nauwelijks te bevatten oppervlakte vol ongekunselt landschap, kijk maar naar de grondverdeling:
19% is parken (privé en nationaal), 22% natuurbehoud gebieden en 41% puur natuur. Het land is zo'n 14x groter dan Nederland met 2,5 miljoen inwoners.
 
Botswana bushtaxi
 
Rechtstreekse vluchten vanuit de Benelux zijn er niet. De gebruikelijke routes gaan via Johannesburg in Zuid-Afrika naar Maun of Kasane. Kasane leent zich ideaal voor een uitstapje naar Victoria Falls (Zimbabwe) en is een uitvalsbasis richting Caprivi, de Chobe rivier of de noordelijke natuurreservaten.
 
Olifanten en nijlpaard bij de Chobe rivier   Gamedrive vanuit Dinaka lodge, Kalahari woestijn, Botswana

Maun is de reizigershoofdstad van Botswana en bedient zowat heel het land per vliegtuig. Botswana is een uitgestrekt en dunbevolkt land. Je vind er volop savanne, woestijn, parken en reservaten. Er is geen uitgebreid wegennetwerk;  voor lange afstanden neem je doorgaans een binnenlandse vlucht.
De hoofdstad heet Gaborone en ligt helemaal in het zuidoosten tegen de Zuid-Afrikaanse grens.
 
Gebruikelijk vervoer in Botswana is de bushtaxi.   Botswana vanuit de lucht

Tenslotte: Bharte-reizen heeft 50 jaar reiservaring maar blijft innoveren en controleren. Ik maak jaarlijks diverse persoonlijke inspectietochten. Om kwaliteit te borgen en jouw reis zo precies mogelijk op maat te maken. MIVA tip: mobiele safari's speciaal ontworpen voor rolstoelers. Partner en/of verzorgers mee op reis.

Rolstoelsafari Botswana met gespecialiseerde mensen   Rolstoelsafari Botswana met rolstoellift
Vervoer en kampen ingericht voor rolstoelers (foto's: Endeavour Safaris)
 
Verder is er keus uit de klassieke safari (met een voertuig), wandelsafari, MTB-safari of een safari te paard.
 
Voor uw zekerheid is Bharte-reizen aangesloten bij
VvKR logo
 
 

Contact

Stuur een bericht via onderstaand formulier. Geef aan wanneer ik het beste terug kan bellen/appen/mailen! Je ontvangt direct een ontvangstbevestiging met daarin je eigen tekst. 
Dhr. Mevr.
Anders, namelijk:
Fietsen
Motor
Ontspanning
Paardrijden
Rolstoel
Wandelen
Watersporten
Anders...