Finland : onweerstaanbaar vakantieland


Finland is puur natuur
Koli nationaal park (foto: Hernan Patino)

Gezinsreis Finland Bekijk meteen een gezinsreis Finland

Finland is een allround vakantiebestemming! Van skiën tot midzomernachtzon, van kano-kampeertocht tot hondensleeën.
Het ‘land van de duizend meren’ biedt geweldige kansen voor vissers, kanovaarders, wandelaars en mountainbikers. Cultuur, natuur en geschiedenis liggen voor het oprapen (met 7 UNESCO erfgoed locaties!).
 
Buitensport Walhalla Finland
Finland is haast synoniem aan buitensport
 
Ook een globetrotter als ik staat vaak nog met open mond te kijken naar wat ik in Finland tegenkom! De diversiteit en prachtige natuur blijven verbazen.
Naar Finland met je partner, gezin of club? Wintersport, zomer activiteiten, natuur en cultuur dichtbij huis. Vind hier je Finland vakantietips.  Hier vind ook jij iets van je interesse. Een activiteit, culturele achtergronden of natuurlijke schoonheid.
 
Noorderlicht dichtbij de poolcirkel
Aurora Borealis (Noorderlicht of Poollicht)
 
WhatsApp direct contactApp of bel me direct! +31629215044

Finland: the happy country
Bekijk deze video over Finland (1:40)
 
Waarom boeken bij Bharte Reizen? Omdat Bharte Reizen ruim 50 jaar ervaring heeft in reizen, waaronder Finland. Kennis uit eigen ervaring zorgt ervoor dat ik persoonlijk je reisvoorstel kan samenstellen.
Met je partner, gezin of sportclubje, al of niet in je rolstoel: Bharte Reizen verzorgd maatwerkreizen naar wens van de klant. Zo bespaar je tijd en ongemak.
 
Hoe reis ik naar Finland
Rijden
Aan de noordoostelijke grens van Finland rij je via Zweden en Noorwegen binnen. Minstens zo avontuurlijk is de route via Duitsland, Polen en de Baltische staten. Het laatste stukje, van Tallinn (Estland) naar Helsinki, neem je de veerboot.

Varen
Je kan ook vanaf huis naar een veerhaven rijden en de Oostzee oversteken naar Finland. Dagelijks kan je vanuit Travemünde (Duitsland) rechtstreeks naar Helsinki varen. Of rij naar Zweden en vertrek vanuit  Stockholm per dagelijkse afvaart. Met de veerboot heb je minder te rijden en meer ontspanning.

Vliegen
Helsinki-Vantaa in de buurt van de hoofdstad is de grootste luchthaven van het land en biedt vele verbindingen van en naar andere delen van het land en naar het buitenland. Naast Helsinki zijn er een handvol nationale luchthavens, zoals Rovaniemi en Kittilä in Lapland, die directe internationale vluchten aanbieden. Vraag me naar de mogelijkheden.

Alleen een huurauto nodig in Finland?
Huurauto Finland via Bharte-reizen
Huur voordelig via Bharte-reizen!

 
Wat heb ik nodig voor een vakantie in Finland?
Koffers pakken voor je vakantie
Klik hier voor een speciale Finland paklijst
 
Wanneer op vakantie naar Finland

Het zuiden
Stedentrips en cultuurreizen doe je het beste tussen maart en oktober. Daarvoor of daarna is het vaak te koud voor geslenter of een terras. Actieve vakanties met flink beweging kunnen het hele jaar door. Watersporten zijn vanaf april tot en met september uitstekend te doen, die-hards hebben meer speelruimte.
Voor wintersport moet je naar het noorden toe. Een zonbestemming is Finland niet al kan het in het zuiden goed warm worden (20-25 graden) in de maanden juli en augustus.

Centraal Finland
Hiermee wordt vooral het merengebied en de regio richting de Botnische Golf bedoeld. Hier zijn actieve vakanties prima te doen van april tot oktober. Het 'lekkerste' seizoen voor stedentrips en cultuurreizen is van mei tot en met augustus terwijl je in januari en februari ook goed kunt skieën in het noordelijkere deel van Centraal Finland.

Fins Lapland
Actieve vakanties (op wintersport na) doe je het best tussen mei en september. Daarbuiten moet je goed voorbereid zijn en ervaring hebben met koude omstandigheden.
Skivakanties (en andere sneeuwgerelateerde activiteiten) hebben hun beste tijd van december tot en met maart. Met als hoogtepunt half februari tot eind maart; de dagen worden langer, er ligt nog veel sneeuw terwijl de kou afneemt.

Savonlinna in de winter
Savonlinna in de winter (foto: Visit Savonlinna)
 
Wat mag je niet missen in Finland?

Zomer of winter, er zijn duizenden meren en tientallen rivieren voor watersport en wintersport. Bossen en heuvels voor geweldige wandel- of fietstochten, inclusief graveltochten voor je MTB.
Genoeg van het buitenleven of ben je juist een stedentripper? Helsinki, Turku, Oulu of het noordelijke Rovaniemi bieden alles van kunstgalerij tot dansclub of van historische gebouwen tot moderne architectuur. Check ‘s winters of je het noorderlicht kunt zien en onderga de zwoele midzomernachten zonder nacht. Neem zeker eens een Finse sauna! Vogelaars en beren- of wolfspotters kunnen hier terecht. Bovenal heeft Finland ruimte, zuivere lucht en is goed bereikbaar.
Ongeacht je interesse, Finland heeft het voor je. En dikwijls in overvloed of op diverse plaatsen. Daarom keren mensen vaker terug.
 
Vind hier je Finland vakantietips.
 
WhatsApp direct contactApp of bel me direct! +31629215044
Mijn garantie: wie eenmaal in Finland is geweest wil vaker terug. Boek een onvergetelijke zomer- of wintervakantie met gezin of partner, op enkele uren van huis!
Met de zekerheid van VZR-Reisgarant en VvKR.
In Finland zijn 1000-en-één- mogelijkheden om te kajakken
In Finland zijn 1000-en-één- mogelijkheden om te kajakken (foto: Visit Lahti)
Voor een roadtrip Finland (10 minuten) op video klik je hier.

 
Voor uw zekerheid is Bharte-reizen aangesloten bij
VvKR logo
 
 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
 
Anders
Fietsen
Motor
Ontspanning
Paardrijden
Rolstoel
Wandelen
Watersporten
 
 
 
 
 
Bharte Reizen biedt reis- en annuleringsverzekeringen aan. In samenwerking met LTA.
Een passende, goed aansluitende verzekering voor jouw specifieke vakantie en reisgezelschap. Met Covid-19 module!
Klik op bovenstaande foto en ga direct naar de juiste pagina.