Namibië

Ongekend bijzondere landschappen en accommodaties zijn je deel bij een Namibië-reis. Ontmoetingen met inheemse stammen behoren tot de mogelijkheden. Ja, ook voor gezinnen met peuters en kleuters. Avontuurlijk kamperen bovenop je terreinauto, close encounters met wilde dieren, gegidste tochten en self-drives. Warme wandeltochten, fantastische fat-bike rides en sundowners. Hands-on meewerken in een natuurbehoud programma...Dit kan je allemaal meemaken in Namibië!

Namibië heeft de oudste woestijn ter wereld. Natuurbescherming is er geregeld in de Grondwet. Last but not least: er is in Namibië ook ruimte voor de rolstoel!
Bekijk hier een selectie van activiteiten in Namibië:
 
Fat bike berijden door de oudste woestijn ter wereld!

Fat bike rijden in de Namibische woestijn-01 Fat bike rijden in de Namibische woestijn-02

 
Hiking experience, wandelen in de woestijn!

Wandelen door de woestijn_Namibië_01 Slapen onder de sterren in Namibië_02 Slapen onder de sterren in Namibië_03

 
Kamperen op fabelachtige locaties!

Slapen onder de sterren in Namibië_01 Slapen onder de sterren in Namibië_01 Kamperen in Namibië

 
De comfortabele guesthouses zijn van alle gemakken voorzien. Bedden, sanitair en eten zijn van uitstekende kwaliteit.
 
Namibië heeft westerse accommodaties. Sanitair in een guesthouse_Namibië Ontbijt in Namibië

Extra zinvolle vakantie:
Volunteering & conservation holiday (Naankuse)
 
Deze stichting vangt dieren op die niet meer zelfstandig in de natuur kunnen overleven. Maar ook werkt ze actief om confrontaties tussen wilde dieren en mensen tegen te gaan.
 
Camera-val installeren in Namibië      Een gemsbok wordt gecontroleerd door de dierenarts in Namibië.
Verblijf als vrijwilliger in 1 van de 5 natuurreservaten van de Na'an Kuse foundation en leer hoe je dieren voedt en verzorgt. Of sluit je aan bij een anti-stropersbrigade om actief stropen tegen te gaan. Je kan verblijven van 2 weken tot 2 maanden of langer. Hierover kan ik je verder uitleg geven tijdens een persoonlijk gesprek. Zelf verbleef ik er ook.
 
Tenslotte: Bharte-reizen heeft 50 jaar reiservaring maar blijft innoveren en controleren. Ik maak jaarlijks diverse persoonlijke inspectietochten. Om kwaliteit te borgen en jouw reis zo precies mogelijk op maat te maken. Vliegduur: Gemiddeld 10 ½ uur (Frankfurt-Windhoek non-stop)
Lokale tijd: Amsterdam/Brussel +1 uur (wintertijd), tijdens onze zomertijd is er geen verschil.
Beste reistijd: Oktober tot half december (25º - 40º) of half maart tot half april
Activiteitenkalender Namibië
 
1 januari 2022 - Nieuwjaarsdag
14 maart 2022 - Commonwealth Day
21 maart 2022 -Onafhankelijkheidsdag : Nationale feestdag. Viering van de verjaardag van de onafhankelijkheid (uitgeroepen in 1990).
15 april 2022 - Goede Vrijdag
17 en 18 april 2022 - Pasen
4 mei 2022 - Cassinga Day : Herdenking van de Zuid-Afrikaanse aanval op het vluchtelingenkamp Cassinga op 4 mei 1978 in het zuiden van Angola, waarbij vele vluchtelingen uit Namibië omkwamen.
25 mei 2022 - Afrikadag
26 mei 2022 - Hemelvaartsdag
26 augustus 2022 - Dag van de Helden :Heroes' Day. Herdenking van de mannen en vrouwen die zich hebben ingezet voor de onafhankelijkheid van Namibië.
14 oktober 2022 - Boomplantdag :De 'Nationale Boomplantdag' van Namibië wordt jaarlijks op de tweede vrijdag van oktober gehouden.
26 december 2022 -Familiedag

Taal: Officieel Engels maar bijna de helft van de bevolking, 48,5%, spreekt Oshiwambo als moedertaal.
Munteenheid: Namibische dollar (N$), gekoppeld aan de Zuid-Afrikaanse rand en heeft dezelfde waarde. De rand wordt hier als betaalmiddel geaccepteerd.
Elektriciteit: Netstroom is 230 V, 50 Hz. Gebruikte stekkers:
  Type D en    type M zijn niet te gebruiken met onze C en F (en E in België) stekker, ook geen gsm-laders! Zorg voor een adapter.

Visum/paspoort: Belgen en Nederlanders hebben een geldig paspoort nodig dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Namibië. Een visum is niet nodig voor een verblijf van maximaal 3 maanden.

Let op: Kinderen dienen tegenwoordig een eigen reisdocument te hebben. Bijgeschreven staan in het paspoort van de ouders is niet voldoende.

Inentingen/ziektes: Voor Namibië zijn geen vaccins of inentingen nodig, tenzij je kort tevoren in een gebied was waar Gele koorts voorkomt. Voor Covid19 wordt per situatie bekeken wat geldt. Actuele situatie rondom Covid-19 in Namibië (Engelstalig).
Extra service: corona-teller coronateller
Verkeer/rijbewijs:
Het verkeer rijdt links. Het Europese rijbewijs is geldig. Voor een huurauto heb je een internationaal rijbewijs nodig.
Korte historie: De eerst bekende bewoners waren het San-volk (ook bekend als Bosjesmannen). In de loop der tijd trokken meerdere volkeren het gebied binnen. Er ontstond een mix van jagers/verzamelaars, landbouwers en herders. De eerste Europeanen kwamen eind 15e eeuw en de Portugese ontdekkingsreiziger Dioge Cão verkende de kust. Zijn aandenken is een kruis dat hij plaatste op wat nu Cape Cross heet.
Pas begin 1800 werd Namibië langzaam 'bezet' door Engelse en later Duitse zendelingen. De Duitse handelaar Lüderitz kocht een gebied (Lüderitzland) in 1883. Dit kwam onder Duits marine bescherming te staan. Duitsland koloniseerde veel verder in Afrika, waaronder Tanzania. De lokale bevolking in Namibië kwam echter in opstand na een reeks conflicten met de nieuwe machthebbers. In 1915 bezette de Britten het land als gevolg van het uitbreken van de Eerste Wereldoorlog. Ook hier werd Apartheid gebezigd.
Rond 1950 ontstonden onafhankelijkheidsbewegingen in Namibië wat resulteerde in de nieuwe staat Namibië die in 1994 compleet werd zoals we het land heden kennen.
Namibië heeft een democratie met een president als staatshoofd.
 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
 
Anders
Fietsen
Motor
Ontspanning
Paardrijden
Rolstoel
Wandelen
Watersporten