Reisnieuws voor de Bharte-landen.

10 juli 2020

Persoonlijk controleer ik nu de maatregelen die gelden voor de landen waar ik actief ben via:

De Betreffende Ministeries en gezondheidsdiensten van deze landen;
Mijn Contactpersonen in de betreffende landen;
Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Ik geef per week een overzicht. En dit slechts zo lang het nodig lijkt. Uiteraard kunnen hier geen rechten aan ontleend worden.
De Bharte-landen vindt u rechtsbovenin mijn webpagina (Landen info).

Ierland

De republiek Ierland staat nog niet open voor toeristen. Dit komt omdat het een gezamenlijk reisplatform heeft met het Verenigd Koninkrijk en beide landen vallen buiten het Schengen-verdrag.
Het lijkt er op dat Ierland voorlopig onbereikbaar blijft, zo lang Groot-Brittannië gesloten blijft.
UPDATE later vandaag (10 juli):
Qaurantainplicht vervalt
Voor reizigers uit 59 landen, waaronder Nederland, vervalt de verplichte quarantaine na aankomst in Engeland, Wales en Noord-Ierland. Sinds 8 juni moest iedereen die het Verenigd Koninkrijk bezoekt na aankomst twee weken in zelfisolatie. In veel gevallen hoeft dat vanaf vandaag niet meer. Schotland houdt wel vast aan een quarantaineplicht voor bezoekers uit landen met meer coronagevallen dan Schotland. De Schotse premier Sturgeon spreekt van een moeilijke beslissing. Ze waarschuwt toeristen dat het niet de bedoeling is dat ze de nieuwe quarantaineregel omzeilen door naar een Engelse luchthaven te vliegen en dan naar Schotland te gaan.
Op de Kanaaleilanden gelden nog andere regels. Zo is het op Guernsey nog altijd verplicht om twee weken in thuisquarantaine te gaan na aankomst. Op Jersey hebben reizigers de keus om veertien dagen in thuisquarantaine te gaan of om een negatieve COVID-19-test te overleggen die niet meer dan 72 uur oud is.
Het is nog onduidelijk wat dit voor reizen naar Ierland betekent.

IJsland
 
IJsland is op 15 juni heropend voor reizigers uit de EU en het VK.
Toeristen worden bij aankomst getest. Een paar uur later krijgen ze het resultaat op hun telefoon, na het downloaden van een tracking-app. De test kost vanaf 1 juli € 58. Kinderen geboren in of na 2005 zijn vrijgesteld. Wie positief test wordt in (gratis) quarantaine geplaatst en verzorgd.
 
Oeganda
 
Helaas lijken de besmettingen hier nog steeds toe te nemen en blijven de grenzen voorlopig gesloten voor toeristen.
 
Zuid-Afrika
 
Het aantal besmettingen blijft hier sterk toenemen en zorgt voor ernstige situaties op diverse plaatsen. Eerdere verwachtingen dat Zuid-Afrika pas in 2021 op zal gaan leven op.
 
Taiwan
 
Buitenlandse reizigers met als reden toerisme of sociaal bezoek zijn nog steeds niet welkom en worden niet toegelaten. Er zijn wel versoepelingen voor bepaalde groepen zoals zakenreizigers en studenten.
 
Sri-Lanka
 
De Sri Lankaanse Toerismesector onderhandelt om verzekeringspolissen te verstrekken die specifiek zijn bedoeld om internationale gasten te dekken voor COVID-19-gerelateerde risico's.
Sri Lanka zou in augustus open gaan maar een datum voor heropening van de luchthaven in Colombo is nog niet vastgesteld.
 
Volgende week geen update, ik ben er zelf even tussenuit. Op 24 juli de volgende update. Verwijderbaar na 25 juli 2020
 
Lees minder
Lees meer >
 
Ierse overheid onduidelijk over openen grenzen
 

Reisnieuws voor de Bharte-landen.

3 juli 2020
Update van 3 juli 2020.

Persoonlijk controleer ik nu de maatregelen die gelden voor de landen waar ik actief ben via:

De Betreffende Ministeries en gezondheidsdiensten van deze landen;
Mijn Contactpersonen in de betreffende landen;
Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Ik geef per week een overzicht. En dit slechts zo lang het nodig lijkt. Uiteraard kunnen hier geen rechten aan ontleend worden.
De Bharte-landen vindt u rechtsbovenin mijn webpagina (Landen info).

Ierland (republiek)
Op 29 juni ging fase 3 in. Het land gaat intern stapsgewijs open (Musea, galerieën, theaters, bioscopen, horeca, ook hotels en vakantieparken).
Vanaf 9 juli zijn buitenlandse reizen naar bepaalde landen ook mogelijk. Er zullen luchtbruggen worden opgezet tussen landen met een vergelijkbaar laag infectiepercentage, waardoor mensen kunnen reizen zonder quarantaine te ondergaan.

Noord-Ierland/Groot-Britannië
De regering wil de regels begin juli voor sommige andere landen versoepelen met een reeks "reiscorridors" of "luchtbruggen". Hieronder ook België en Nederland. Er is dan geen quarantaine nodig bij aankomst. Momenteel (3 juli 2020) is hier nog weinig over bekend.

Taiwan
Sinds 29 juni zijn werkbezoeken mogelijk, toeristen mogen nog niet inreizen.

Zuid-Afrika
Fase 3 blijft van kracht maar er zijn versoepelingen. Helaas nog geen zicht op toelating van toeristen, alleen binnenlands toerisme is weer mogelijk. Voor september hoeven we nog nwergens op te rekenen, mogelijk zelfs pas 2021.

IJsland
Je mag er weer heen! Bij aankomst kies je uit een coronatest of vrijwillige quarantaine. Afhankelijk van de uitslag van de test mag je verder reizen of moet je in verplichte quarantaine.

Oeganda
Voorlopig nog geen vakantiemogelijkheden. Er worden Oegandezen gerepatrieerd uit o.a. Nederland maar de grenzen blijven gesloten voor toeristen.

Sri-Lanka
Open vanaf 1 augustus 2020. PCR test voor vertrek naar Sri-Lanka en bij aankomst. 24 uur verplicht verblijf dichtbij de luchthaven in afwachting van de uitslag. Na 4-5 dagen testen op locatie (reisbestemming bekend maken). Bij positieve uitslag verplicht 14 tot 21 dagen quarantaine of hospitalisatie.
 
Lees minder
Lees meer >
 
Ierland is af!
 

Toer organisator met ruggesteun

16 mei 2020
Ruggesteun voor de reis organisator: VvKR
VvKR? Wat is dat precies?

VvKR is een branchevereniging voor kleinschalige Reisorganisaties. Zij willen dat alle leden voldoen aan de volgende eisen:

- Persoonlijke benadering
- Betrokkenheid en deskundigheid
- Grote expertise en kennis
- Reisvoorwaarden en garantieregeling
- Reizen met respect voor lokale cultuur, tradities en werkwijze

Als reisspecialist is het altijd goed om lid te worden van een branchevereniging en krachten te bundelen met vergelijkbare reisorganisaties. Zeker in deze tijd waar advies en ondersteuning erg belangrijk is, helpt VvKR haar ruim 400 leden waar zij maar kan.

Neem een kijkje op de website van VvKR: https://www.vvkr.nl/ en volg VvKR op sociale media om meer te weten te komen over andere kleinschalige reisorganisaties zoals Bharte-reizen.

  https://lnkd.in/dGmdVcM
•  https://lnkd.in/dssepyM
•  https://lnkd.in/dk-5AVT
•  https://lnkd.in/dCUDFAi
 
Lees minder
Lees meer >
 
Hoe nu verder?
 

Against all odds

1 april 2020
Hier zou je vuurpijlen moeten zien en misschien een glas champagne. Zoals bij elke feestelijke opening.
Maar het is niet het moment voor feesten. Teveel onzekerheid, angst en verdriet.

Toch heet ik je welkom bij Bharte-reizen!

Ik reisde als kind al vaak mee naar het buitenland. Later ontdekte ik zelf vele Europese landen en was in Singapore, Australië en de VS. Een soort hobby die mijn werk is geworden. Welk werk?
Ik ben reisorganisator. Mijn reizen stel ik zelf samen, na de wensen van de klant te hebben genoteerd. Actieve, sportieve reizen en voor mensen in een rolstoel zoals:
 
Paragliden (ook voor rolstoelers), motorreizen, duiken, wandelen, privé safari’s, trailruns en meer. Ik probeer je weg te houden van mensenmassa’s en overtoerisme.
 
Op mijn website staan weinig panklare vakanties. Alleen reissuggesties die je naar believen kunt overnemen of aanpassen, combineren of uitbreiden. Zodra ik je wensen weet maak ik daar een mooi programma van dat ik bij je thuis kom presenteren. In grote lijnen, er kunnen nog steeds dingetjes aangepast worden.
 
Zie mijn website als een menukaart: Je gaat naar een restaurant maar weet nog niet precies wat je wilt eten. Wanneer je het hoofdgerecht hebt kun je het aanvullen met een voorafje, toetje en een lekker wijntje. En misschien wil je rijst in plaats van aardappels of je wilt een ander sausje. Zo ongeveer werkt dit ook.
 
Bang om te starten tijdens een crisis ben ik niet. Je zit straks weken of maanden thuis en rondom huis. Je snakt ernaar om nog wat van 2020 te maken. Dat kan middels een welverdiende vakantie. Alleen of met een partner maar ook met je gezin. Mijn bestemmingen liggen ver buiten Europa op Ierland en IJsland na.
 
Wat met enig rumoer had moeten gebeuren vindt nu plaats in een rustig hoekje in een lokaal blad. De tijd is er niet naar om groots uit te pakken. Maar ik wil de mensen wel laten weten dat ik er ben. Dat er een reisorganisator uit het ei is gekropen. Al kan je nog niet echt gaan plannen, nadenken en dromen over een mooie vakantie kan toch altijd?
 
Tot na de crisis? Ik kom dan graag je reiswensen doornemen!
 
 
Lees minder
Lees meer >
 
 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
 
Duiken
Fietsen
Motor
Ontspanning
Rolstoel
Wandelen
Watersport
 
 
Voor uw zekerheid is Bharte-reizen aangesloten bij
VvKR logo