Georgië pagina is nu live!

25 april 2024
Waar vele culturen samenkomen, zoals aan een Zijderoute of op strategisch gelegen plekken, daar is veel te beleven. Dat geldt absoluut voor Georgië!
 

Wandeltochten in GeorgiëGeorgië, draaischijf van culturen


Hier zijn eeuwenlang culturen, religies, bouwkunde, folklore en meer samengeskomen en dat heeft zijn sporen nagelaten. Het land is gekend om de traditionele wijnmakerij (volgens de Georgiërs is die hier ontstaan) en de gastvrijheid wordt geroemd.

Tel daarbij op de toegankelijkheid (slechts enkele uren vliegen en geen visumplicht) en niets staat je in de weg om deze bergstaat in de Kaukasus te bezoeken. Laat je verwonderen door de natuur, de bevolking en vele interessante, goed bewaarde steden, religieuze gebouwen (kloosters, kathedralen,kerken), gezondheidscentra (thermische baden) en meer. Om nog niet te spreken van de vele sportieve activiteiten die er mogelijk zijn.

Laat je maatwerkreis samenstellen om samen met je partner, gezin of club een droomreis door de tijd te maken.

Maar neem eerst een voorproefje op mijn Georgië pagina!

Lees minder
Lees meer >
 
Medewerkers reisbranche maken lange dagen: meer dan 40 uur per week geen uitzondering
 

Zuid-Europa aankomende zomer mogelijk ‘abnormaal warm en droog’

7 maart 2024
Zuid-Europa staat een "abnormaal warme en droge zomer" te wachten, denken wetenschappers van het National Oceanography Centre (NOC). Ze zien dat een toename van smeltwater in de Noord-Atlantische Oceaan kan leiden tot hetere en drogere zomers in Europa. En dat lijkt er nu weer aan te komen. Het kan in de komende vijf jaar ook voor een warme zomer zorgen in het noorden van Europa.
 
"De zomer van 2023 was erg warm in Groenland, waardoor meer zoet water naar de oceanen ging", legt wetenschapper Marilena Oltmanns uit. Ze is hoofdauteur van het onderzoek dat NOC woensdag publiceert in het wetenschappelijke tijdschrift Weather and Climate Dynamics van de European Geosciences Union. "Daardoor verwachten we dat de omstandigheden in de atmosfeer van de oceaan gunstig zijn voor een buitengewoon warme en droge zomer in Zuid-Europa."

Noord-Europa
Of ook Noord-Europa met deze warmte te maken krijgt, hangt af van de route die het zoete water in de Noord-Atlantische Oceaan aflegt, zeggen de onderzoekers. "Het exacte jaar voor warmte en droogte in Noord-Europa kunnen we in de winter voordat deze plaatsvindt nauwkeuriger inschatten."
Het zoete water is afkomstig van smeltend zee-ijs en gletsjerijs. Dit kan de oceaancirculatie verstoren en het klimaat wereldwijd beïnvloeden. De wetenschappers denken dat toekomstige hittegolven in Europa steeds intenser zullen worden door de toename van het smeltende ijs.
Bron: 28 februari 2024 - Redactie Reisbizz

Het goede nieuws: Bharte-reizen biedt zowel Finland als Estland, Litouwen en Letland aan als reisbestemming. Grote kans dat de temperaturen daar toch minder heftig zullen zijn dan rond de Middellandse Zeegebieden! En geen watergebrek…
Verkoeling
Lees minder
Lees meer >
 
Bijzondere Reizenbeurs
 

Tartu: Culturele Hoofdstad 2024

7 december 2023
Bharte-reizen voegt een extra dimensie toe aan je Estland ervaring: Tartu als onderdeel van je rondreis Estland of de Baltische Staten. Vooral in 2024...

Suppen in Tartu, Estland
Tartu is klaar om in 2024 de show te stelen als Culturele Hoofdstad van Europa. Het jaar zal boordevol evenementen zijn die het historische en culturele erfgoed van de op één na grootste stad van Estland en de rest van Zuid-Estland onder de aandacht brengen. National Geographic Traveler noemde Tartu zelfs een van de 30 meest opwindende bestemmingen om in 2024 te bezoeken.
 
 Ahhaa science center Tartu
Ahhaa science center Tartu
De openingsceremonie zal op 26 januari plaatsvinden in Tartu.
 
We hebben een selectie evenementen samengesteld om je een overzicht te geven van het Tartu 2024-programma. Voor feestbeesten, natuurliefhebbers en cultuurliefhebbers hebben we programmahoogtepunten. Via onderstaande link kan je het gehele programma bekijken (Engelstalig).
 
Bekijk het Tartu 2024 programma
Tartu: Ice age center
Ice age center
Bharte-reizen: maatwerkreizen voor koppels, gezinnen of clubs. Ook rolstoelers en senioren.
Ook Estland.
Fietsen in Tartu
Lees minder
Lees meer >
 
Kerstmarkten en winter midweek
 

Reisorganisaties VvKR richten kompas op duurzaam

13 september 2023
De 460 leden van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties onderschrijven sinds deze zomer allemaal het Kompas Duurzaam Reizen. Het doel van deze richtlijn is dat de aangesloten reisbedrijven meer richting krijgen bij de verduurzaming van hun reizen en organisatie.
Richting duurzaam reizen
De Werkgroep Duurzaam van VvKR stelde afgelopen jaar een soort richtlijn op die aangesloten reisorganisaties helpt bij keuzes voor verdere verduurzaming. Nu leden dit Kompas Duurzaam Reizen [moeten] onderschrijven, geven zij aan actief te werken aan duurzamer reisaanbod. De focus in het kompas ligt voor een groot deel op de inspanningen die een reisorganisatie moet doen om hun reisproducten duurzamer te maken. Denk aan andere manieren van vervoer en activiteiten voor minder CO2-uitstoot. Ook de keuze voor accommodaties met een duurzamer onderkomen of beleid is van belang. Inspanningen voor minder gebruik van plastic en minder zwerfafval. Maar ook goed werkgeverschap in de hele keten en hulp tegen kindermisbruik en -uitbuiting horen erbij. 
 
Kleinschalig en duurzaam
“Veel leden van de vereniging zijn al bewust bezig met duurzamer reizen”, vertelt Coördinator Duurzaamheid van VvKR Caroline de Greeff. “Zij kiezen voor kleinschalige accommodaties die door familie en vaak ook met de omgeving worden gerund. Ook voeren ze vaak kantoor vanuit huis of bedrijvenverzamelgebouwen. Zo hebben ze al een kleinere voetafdruk. Ook melden steeds meer leden zich aan bij het certificaat Travelife, voor duurzaam toerisme. En planten organisaties bomen voor hun reizigers bij Trees for All. Tegelijkertijd is er nog genoeg te doen om ervoor te zorgen dat ook reizen voornamelijk positieve impact heeft op klimaat en omgeving. Met het kompas kunnen we daar met de leden aan blijven werken”, meent De Greeff. 
Einde persbericht.

Reizen met positieve impact of bijdragen aan een betere wereld ondanks of juist door te reizen? Kijk eens op de pagina Duurzaam Reizen van Bharte-reizen.
 
Lees minder
Lees meer >
 
Bezoek het grootste kunstmuseum van Finland
 
 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
 
Anders
Fietsen
Motor
Ontspanning
Paardrijden
Rolstoel
Wandelen
Watersporten
 
 
Voor uw zekerheid is Bharte-reizen aangesloten bij
VvKR logo