Actieplan

24 november 2020

Eén van de speerpunten van Bharte-reizen is beperking van onnodige korte vliegreizen. Dat betekent voor mij: binnen een straal vaan 700 km/ vasteland Europa.
Ik las dit bericht in Reizbizz en werd er opslag vrolijker door:

SCHIPHOL - KLM, Schiphol, ProRail en NS hebben samen met het ministerie van I&W een actieplan geschreven om de trein op korte afstanden een aantrekkelijker alternatief voor het vliegtuig te maken. In dat plan wordt voor zes drukke routes vanaf Schiphol uitgelegd welke knelpunten er zijn om die per trein af te leggen en wat daaraan gedaan moet worden.

Het gaat om de routes naar Brussel, Parijs, Londen, Frankfurt, Düsseldorf en Berlijn. Die steden liggen op minder dan 700 kilometer van Schiphol en zijn al bereikbaar per trein, maar toch gaan er nog veel reizigers per vliegtuig heen. Bij elkaar zijn deze bestemmingen goed voor veertien procent van alle vluchten die op de luchthaven landen en vertrekken.

In de Actieagenda Trein en Luchtvaart wordt er voor elk van de zes bestemmingen uitgelegd wat er gedaan moet worden om meer reizigers te verleiden de trein te nemen in plaats van het vliegtuig. Dat is ook in het belang van KLM en Schiphol: zo komt er op de luchthaven meer ruimte vrij voor intercontinentale vluchten. Bovendien laten ze zo zien dat ze bijdragen aan verduurzaming.

Eén van de voorstellen is om de ICE uit Frankfurt en Düsseldorf en de Eurostar uit Londen op Schiphol te laten stoppen, zodat reizigers daar over kunnen stappen op het vliegtuig. Het wordt dan aantrekkelijk om voor die bestemmingen gecombineerde trein- en vliegtickets te verkopen inclusief overstapgarantie (zogeheten AirRail-tickets), zoals al dat langer gebeurt naar Brussel.

Ook moeten de treinfrequenties omhoog, moet bagage ingecheckt kunnen worden op het station en is het belangrijk dat treintickets net zo ver van tevoren geboekt kunnen worden als vliegtickets. Veel van deze maatregelen gaan de betrokken partijen nu verder onderzoeken, om te kijken wat daar precies voor nodig is en wanneer ze ingevoerd kunnen worden.

Voor zaken als frequentie- en snelheidsverhogingen is het vaak ook nodig om in de spoorinfrastructuur te investeren. Het is aan de regering om daartoe te besluiten en er geld voor vrij te maken. Met dit actieplan wordt dat, kort voor de Tweede Kamerverkiezingen en de daarop volgende formatie, weer bij de politiek onder de aandacht gebracht.


Gelezen in Reisbizz, 20 november 2020 - 17:28 | Door: onze redactie
| Foto: KLM
Lees minder
Lees meer >
 
Even iets recht zetten
 

IJsland voor iedereen bereikbaar

13 oktober 2020
IJsland het hele jaar bereikbaar.
IJsland is bijna buitenaards. En toch binnen bereik van de meesten.

 
Mits er geen specifieke beperkingen gelden, is IJsland goed bereikbaar. Ook wanneer je aan een rolstoel bent gebonden. En verder:
  • Voor hikers, fietsers, ruiters, duikers is er volop te doen en voor vele andere activiteiten.
  • De infrastructuur is goed, zolang je de juiste auto gebruikt.
  • Accommodatie is er in soorten en maten.
  • In 3 uur ben je er.

Ik informeer je graag en vrijblijvend.
0629215044 (bellen of whatsapp), messenger of e-mail!

Klik hier om IJsland 1 minuut mee te maken.
Lees minder
Lees meer >
 
Streep erdoor maar niet er onder!
 

Ierland is af!

9 juni 2020
Ja, Ierland is af...Treffender kan ik het niet samenvatten. Want Ierland voldoet als reisbestemming aan bijna ieders verwachting. Maar ook mijn pagina over Ierland is...af. Ik bedoel daarmee dat hij klaar is en online staat. Laat je alvast inspireren voor je volgende vakantie met pakkende afbeeldingen en praktische informatie.


Voor motorrijders is Ierland een speeltuin aan diverse landschappen en wegen.


Voor wandelaars een paradijs.Bij uitstek geschikt voor gezinsvakanties.

En dan heb ik het nog niet gehad over fietsen, paardrijden, surfen, whiskey proeven, culinaire hoogstandjes en de typische Ierse vriendelijkheid. Woorden en beelden schieten eigenlijk tekort.
 

Omdat het zo'n veelzijdig land is en dichtbij!
 

Alleen al voor de heen- en terugreis zijn diverse mogelijkheden; vliegen of per boot. Het eerste is uiteraard sneller maar op welke vakantie zijn er 4 cruises ingebouwd? Er zijn diverse routes. Daar bovenop kun je kiezen om 'te voet' te gaan en in Ierland je vervoer te huren of om met je eigen auto, camper of motor te gaan.

 

Een Ierland-vakantie overwegen? Kijk op mijn webpagina Ierland.
Overtuigd? Neem contact op!


Is het vanwege dreiging van het coronavirus om in 2020 nog niet mogelijk veilig naar Ierland te reizen dan is 2021 een alternatief.
Alvast veel plezier met het inlezen...
Lees minder
Lees meer >
 
Toer organisator met ruggesteun
 

Against all odds

1 april 2020
Hier zou je vuurpijlen moeten zien en misschien een glas champagne. Zoals bij elke feestelijke opening.
Maar het is niet het moment voor feesten. Teveel onzekerheid, angst en verdriet.

Toch heet ik je welkom bij Bharte-reizen!

Ik reisde als kind al vaak mee naar het buitenland. Later ontdekte ik zelf vele Europese landen en was in Singapore, Australië en de VS. Een soort hobby die mijn werk is geworden. Welk werk?
Ik ben reisorganisator. Mijn reizen stel ik zelf samen, na de wensen van de klant te hebben genoteerd. Actieve, sportieve reizen en voor mensen in een rolstoel zoals:
 
Paragliden (ook voor rolstoelers), motorreizen, duiken, wandelen, privé safari’s, trailruns en meer. Ik probeer je weg te houden van mensenmassa’s en overtoerisme.
 
Op mijn website staan weinig panklare vakanties. Alleen reissuggesties die je naar believen kunt overnemen of aanpassen, combineren of uitbreiden. Zodra ik je wensen weet maak ik daar een mooi programma van dat ik bij je thuis kom presenteren. In grote lijnen, er kunnen nog steeds dingetjes aangepast worden.
 
Zie mijn website als een menukaart: Je gaat naar een restaurant maar weet nog niet precies wat je wilt eten. Wanneer je het hoofdgerecht hebt kun je het aanvullen met een voorafje, toetje en een lekker wijntje. En misschien wil je rijst in plaats van aardappels of je wilt een ander sausje. Zo ongeveer werkt dit ook.
 
Bang om te starten tijdens een crisis ben ik niet. Je zit straks weken of maanden thuis en rondom huis. Je snakt ernaar om nog wat van 2020 te maken. Dat kan middels een welverdiende vakantie. Alleen of met een partner maar ook met je gezin. Mijn bestemmingen liggen ver buiten Europa op Ierland en IJsland na.
 
Wat met enig rumoer had moeten gebeuren vindt nu plaats in een rustig hoekje in een lokaal blad. De tijd is er niet naar om groots uit te pakken. Maar ik wil de mensen wel laten weten dat ik er ben. Dat er een reisorganisator uit het ei is gekropen. Al kan je nog niet echt gaan plannen, nadenken en dromen over een mooie vakantie kan toch altijd?
 
Tot na de crisis? Ik kom dan graag je reiswensen doornemen!
 
 
Lees minder
Lees meer >
 
 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
 
Duiken
Fietsen
Motor
Ontspanning
Paardrijden
Rolstoel
Wandelen
Watersport
 
 
Voor uw zekerheid is Bharte-reizen aangesloten bij
VvKR logo