Alles wat je moet weten over duurzaam reizen in IJsland.

26 september 2022
Duurzaam reizen in IJsland
 
IJsland, een natural beauty als het gaat om de mooiste en meest magische natuurverschijnselen in Europa. Dichtbij huis maar toch zo verrassend, na elke bocht weer een ander fantastisch landschap met geisers, watervallen, ijs- of zandwoestijnen. Tevens een van de duurzaamste bestemmingen binnen Europa en zeer geschikt voor reizigers die milieubewust willen reizen.
Gullfoss op IJsland

 
Wat maakt IJsland dan zo duurzaam?
 
Dat komt voornamelijk door de energie die ze opwekken door wat de natuur te bieden heeft. Meeste energie is afkomstig uit geothermische bronnen. Hveravellir is een landschap vol met zulke bronnen en zeker een bezoekje waard om mooie plaatjes te schieten (alle hidden gems van IJsland). Naast duurzame energie zet IJsland zich ook in voor ‘responsible tourism’, zodat het ook in te toekomst toegankelijk blijft voor toeristen. Dit wordt gedaan door toerisme zoveel mogelijk te spreiden waardoor de ongerepte gebieden niet onder druk komen te staan. Door het ‘Green Steps Program’ is het mogelijk voor reizigers om gratis gebruik te maken van openbaar vervoer met een Reykjavik City Card.
 
Gletsjermeer op IJsland
Vervoer naar en in IJsland 
 
Alhoewel IJsland in Europa ligt is het toch ver verwijderd van de rest, maar het is alsnog makkelijk te bereiken. De meeste duurzame optie is met de bus en de M/S Norröna ferry vanuit Hirtshals, Denemarken, deze ferry vaart het gehele jaar door en komt ook langs de Faeröer eilanden. Het enige wat je nodig hebt is tijd, de overtocht duurt ongeveer twee dagen. Eenmaal in IJsland kun je het beste gebruik maken van het openbaar vervoer of een auto huren. In het hoogseizoen rijden er dagelijks bussen, tijdens het laagseizoen is er een aangepaste dienstregeling. Wil je een auto huren dan wordt een off-road vehicle aangeraden, deze is zeer geschikt om het ruwe landschap te verkennen.

Dyrholae is 1 van de zuidelijkste plekken op IJsland
Duurzaam verblijven 

Wil je duurzaam en lokaal ergens verblijven in IJsland? Dan kun je het beste een lokale aanbieder zoeken met een Nordic Swan of Vakinn milieulabel. Op die manier ben je verzekerd van een duurzame accommodatie. Een andere optie is een farmstay, daarbij zul je bij mensen op een boerderij verblijven, vaak een beetje afgelegen maar het brengt je wel naar de mooiste plekjes. Voor als je de natuur nog meer wil opzoeken, is wildkamperen ook een goed alternatief. Met een campingcard is het mogelijk voordeliger te kamperen door heel IJsland.
 
Velkleurige aarde door mineralen.
Lokaal eten en drinken
 
Voor visliefhebbers is IJsland de place to be. Het is dé specialiteit bij elk restaurant en de vis komt dan ook vers uit de zee. Vers bereid en vaak op verschillende manieren geserveerd. Verse groente en fruit is iets moeilijker aan te komen door de beperkte mogelijkheden in landbouw. Maar er worden steeds meer groentes gekweekt in kassen die verwarmd worden met geothermische energie. Voor de vegetariërs en vegans is ook steeds meer lekkers te vinden op de menukaarten, omdat in de afgelopen jaren vegan eten steeds toegankelijker is geworden.
 
Bekend van de IJslandse serie Katla.
Ga ook naar het prachtige IJsland!
 
Enthousiast geworden over het mooie IJsland? Klik HIER en je vind er alle informatie!
Lees minder
Lees meer >
 
Fotografiereis IJsland in mei 2023
 

Bharte Reizen gaat uitbreiden!

2 september 2022
Een nieuwe bestemming wordt toegevoegd aan het bescheiden rijtje: Finland is aan de beurt. In november ga ik op studiereis om het winters aspect van dit land te onderzoeken. Maar de bedoeling is ook in de zomer terug te komen en alle activiteiten te onderzoeken. Want Finland heeft enorm veel te bieden op het gebied van buitensport!
Kanos op de oever

Wat te denken van een meerdaagse kanotocht vanuit het hart van Finland tot aan de Botnische Golf?
Of een trektocht per MTB of te voet door de prachtige natuur?
Natuurlijk hou ik rekening met minder mobiele mensen en ga rondreizen per auto en/of trein verzorgen.
Volg de sociale media wanneer ik (mogelijk live) verslag doe van accommodaties en activiteiten ter plaatse. Er zal ook aandacht aan de mogelijkheden in Finland worden besteed in de nieuwsbrief en uiteraard komt er een Finland pagina op de website!
 
Staartstukken Finnair
Lees minder
Lees meer >
 
Bharte Reizen in Namibië
 

Maar je kan ook naar Zimbabwe…

11 juli 2022
Eerder was ik in Zimbabwe. Hwange National Park en Lake Kariba biedt geweldige mogelijkheden voor wie graag wilde dieren wil zien en vooral op een bijzondere manier.
Wat te denken van een safari vanuit een trein (!), te paard, op een MTB-fiets, een bootsafari of te voet? Jazeker, in Big-5 gebied.
Het is nu al mogelijk deze reizen te boeken via Bharte Reizen.

 

 

Wie echt iets bijzonders wil kan een safari in de Okavango-Delta eenvoudig combineren met een dagje Victoria Falls. Niet alleen de machtige Victoria Watervallen bezichtigen maar daarnaast een bezoek brengen aan de Victoria Falls Wildlife Trust. Ik zag hier met eigen ogen hoe men onderzoek doet en middelen ontwikkelt om wilde dieren zonder schade of verwonding weg te houden van de gewassen en dorpen. Het pepergeweer is daar een goed voorbeeld van!
 

The cayenne-canon explained

Hun website vind je hier ⇒ https://vicfallswildlifetrust.org/
 
Exclusief Zambiaans eten ook nog de gemeenschap helpen door je bezoek? Dat doe je door te gaan eten bij Dusty Roads. Een geweldige ervaring! Sarah is een geweldig sociaal betrokken persoon en uitmuntende kokkin met een kookboek op haar naam.

Kijk eens op https://www.dustyroad.africa/# en kijk vooral eens naar de bijna 3 minuten durende video.
 

Verder is een bezoek aan een township mogelijk en wie een nachtje wil blijven…ook daar heb ik mooie accommodaties voor!

Zin in Zimbabwe? Ook met Bharte Reizen!
Lees minder
Lees meer >
 
Vliegen of varen?
 

Bharte Reizen gaat naar de beurs!

28 juni 2022
Dit keer ga ik staan op de Verre Reizen Event in Antwerpen.
Deze vindt plaats op 8 en 9 oktober aanstaande in de Waagnatie.

Meer dan 200 verre bestemmingen zijn aanwezig. Elke 30 minuten worden er presentaties verzorgd. Ervaren reisspecialisten die je kunnen helpen bij je rondreis. Neem ook je kinderen mee; zij mogen gratis naar binnen!
 
Via de volgende link kan je alvast een kijkje nemen: https://www.reis-events.nl/verre-reizen-event-antwerpen/
 
Zin om te komen? Koop geen tickets via de website. Als lezer van mijn nieuwsbrief krijg je vrijkaarten!
(Schrijf je hier in)
 
Bharte Reizen biedt inclusieve reizen aan. Dat wil zeggen: ook voor rolstoelers en senioren (ja, ook met rollator). Tik bij de zoekfunctie op de Verre Reizen Eventpagina voor de grap eens het woord ‘rolstoel’ in…
 
Ik zou het ontzettend leuk vinden om je even persoonlijk te ontmoeten! Maar naast Bharte Reizen zal dit event een leuk dagje uit zijn waar je veel reis-inspiratie zult opdoen. Of je nu MTB’er, motorrijder, trailrunner, ruiter of rolstoelberijder bent. Dus kom ook en kijk uit naar de Oryx!

Lees minder
Lees meer >
 
Reizen in de luwte
 

Botswana met Bharte reizen

29 april 2022
In februari 2020 bezocht ik Botswana, Zimbabwe en Namibië. Namibië en Botswana zijn nu aan mijn portfolio toegevoegd. Hieronder een impressie van Botswana.

De foto's die ik nam zien er misschien niet zo gepolijst uit als in een reisfolder. Maar ik ben reisorganisator, geen fotograaf. Je ziet beelden zoals ik het zelf zag.
Voor rolstoelers heb ik ook mooi bericht. Waar ik ga of sta hou ik een extra oogje open voor deze groep mensen. Het valt niet altijd mee om met je partner, ouder of kind in een rolstoel op vakantie te gaan. Zeker niet van de gebaande paden. En laat ik daar nou net iets op gevonden hebben..


Botswana
 

Botswana ligt in zuidelijk Afrika

Botswana telt 2.2 miljoen inwoners en is zo groot als pakweg Frankrijk. Bedenk daarbij dat er nog maar weinig toeristen komen en politiek een zeer veilig en stabiel land is. Dit maakt het tot een aantrekkelijke bestemming voor safari’s en natuurbeleving. Het land herbergt de grootste populatie olifanten ter wereld. Je kan er de Bushmen (ook wel San genoemd) zien en ontmoeten.
 Bushmen in Botswana maken vuur
 
 San vrouwen met een workshop vlechten
San vrouwen laten zien hoe ze manden vlechten
 
Op safari gaan kan op vele manieren maar in principe blijf je niet op 1 plaats. Rondreizen kan er per auto maar lang niet overal en in ieder seizoen. In de natte periode bijvoorbeeld is een boot het belangrijkste vervoermiddel in de Okavango Delta!
 
Watertaxi Botswana Bootsafari in Botswana met de Mokoro
Daarnaast speelt de ‘bush-taxi’ een belangrijke rol. Dit zijn kleinere vliegtuigen (zoals de Cessna Caravan) met plaats voor 10 tot 12 personen en extra bagageruimte onderin. Het zijn propeller aangedreven toestellen welke op geringe hoogte vliegen. Hierdoor heb je een fantastisch uitzicht over het landschap maar kan je ook goed dieren spotten!
 
Botswana bushtaxi Botswana vanuit de lucht
Botswana bushtaxi
 
Lodges in natuurgebieden zijn voornamelijk opgetrokken uit hout en canvas. Een lodge eigenaar krijgt een concessie voor een bepaalde tijd. Volgt er geen verlenging dan moet de lodge en alles wat erbij hoort worden afgebroken zonder iets onnatuurlijks na te laten (zoals funderingen of stalen constructies). Hierdoor herstelt de natuur zich sneller.
 
Veel lodges zijn gebouwd volgens hetzelfde principe; een combinatie van gemeenschappelijke ruimte (main area), lodges en een leefgemeenschap van een lokale stam. Het meeste personeel komt uit dit dorpje.
 De slaapaccommodaties liggen aan zijpaden van een pad van de main area vandaan. Het zijn doorgaans ruime tenten die in comfort niet onderdoen voor een luxe hotelkamer.
 Slaapcomfort in een Botswana lodge (Dinaka)
Slaaptent van Dinaka lodge, Botswana
De activiteiten die je kunt meemaken zijn afhankelijk van de omgeving waarin je verblijft, het weer speelt zelden een rol. Het jaargetijde des te meer.
De natte periode zorgt in een delta voor hoog water waardoor je vaker safari’s of uitjes per boot beleeft. In de Kalahari zorgt meer groen ervoor dat je het wild minder snel ontdekt. In de droge periode is er minder blad dus meer zicht op wild en…je ziet vaker een concentratie van wild rond waterplaatsen.
Zwijnenfamilie drinkt bij een waterpoel in de Kalahari, Botswana
Aan het begin van de natte periode beginnen dieren ook voor nageslacht te zorgen; er is immers weer vers voedsel voorradig. Zo heb je veel kans om jonge dieren te spotten.
 
Zebramoeder met veulen, Botswana 
Ieder jaargetijde heeft voor- en nadelen die je goed moet overwegen voordat je een regio kiest om heen te gaan. Hierin kan ik natuurlijk adviseren!
Jonge leeuw in de schaduw_Kalahari_Botswana
Als laatste wil ik graag mededelen dat ik een samenwerking ben aangegaan met een safari aanbieder die uitzonderlijke safari’s aanbiedt. Naast Mobiele safari’s op land, Mobiele safari’s per boot en Wandelsafari’s bieden zij ook:
Toegankelijke safari's voor mensen met een handicap waarbij je kampeert maar alles is ingericht om je per rolstoel in het kamp zelfstandig te bewegen! En niet alleen in Botswana maar ook in Namibië. Voor meer informatie, video's, prijzen:

Lees minder
Lees meer >
 
Namibië nieuws
 

Reisbeperkingen IJsland totaal opgeheven

24 februari 2022
BELANGRIJK NIEUWS:
IJSLAND HEFT ALLE COVID-19-BEPERKINGEN PER VRIJDAG 25 FEBRUARI 2022 OP!Fotografiereis IJsland
 
De minister van Volksgezondheid in IJsland heeft aangekondigd dat alle pandemische beperkingen, zowel binnenlands als aan de grens, per vrijdag 25 februari 2022 om middernacht zullen worden opgeheven, inclusief openingstijden en limieten voor groepsbijeenkomsten.
 
De opheffing van de grensbeperkingen zal totaal zijn en van toepassing zijn op alle aankomsten in IJsland, of ze nu uit de Europese Unie komen of daarbuiten.

Geen reden meer om je IJsland vakantie uit te stellen!
 
Lees minder
Lees meer >
 
Actuele inreisvoorwaarden Bharte-landen
 

Fotografiereis met Bharte-reizen

5 januari 2022
Bharte-reizen groeit verder. Nu ook fotografiereizen.
Kleine groep, hoog comfort, betaalbaar.
Begeleidt door een professionele fotograaf en met je eigen hotelkamer!
Zoals de fotografiereis IJsland.
Zonsondergang op een IJslands strand.
Op deze 8-daagse reis krijg je de kans de mooiste landschapsopnames maken die zuidwest IJsland te bieden heeft.
De samengevoegde kennis van Bharte-reizen en Mark Brands bezorgen je een foto-belevenis die je je nog lang herinnert.
 
Eenzame Piek op IJsland
 
Bekijk de nieuwste creatie (januari 2021) van Bharte-reizen op je gemak en geniet van de foto's! Klik hier
 
Waterval op IJsland.
Lees minder
Lees meer >
 
Lastig, al die duurzame termen...
 

Rondreis IJsland

27 december 2021
In september reisde ik het gehele eiland rond om partners te bezoeken, materialen te inspecteren, en nieuwe contacten te leggen. Ter assistentie nam ik mijn vrouw mee en zo kon zij het land ook eens zien. Zij nam dikwijls de fotografie/videoverslagen voor haar rekening.
Extra aandacht had ik voor rolstoel toegankelijkheid, reizen met Covid beperkingen en de situatie rond de heen- en terugvlucht.
Het is teveel om in 1 leesbaar bericht te vatten zodat ik “IJsland” over enkele nieuwsbrieven verdeel.
 
Een verslag over praktische zaken:


Voorbereidingen:

 • een PCR-test (Anti-allergeen-test voldoet ook)
 • een vooraankondiging om IJsland binnen te mogen (pre- registratie) via internet en bevestigd via de GSM
 • een gezondheidsverklaring in 2-voud. 1 voor boarding in Amsterdam en 1 voor de terugvlucht.

 
De PCR-test was tot 1 oktober 2021 gratis, op dit moment moet je deze zelf weer betalen. De kosten zijn afhankelijk van waar je de test laat doen.. Dikwijls kan het op een locatie in je buurt, check hiervoor internet of raadpleeg je huisarts.

De pre-registratie is in het Engels. Bekijk en hier hoe het eruit ziet. Geen zorgen, er zijn geen kosten aan verbonden en zolang je niets verstuurd ter bevestiging geef je ook geen gegevens vrij. Kijk hier voor de pre-registratie.

Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring bij zich hebben. U vult hierop in of u klachten heeft die passen bij corona (COVID-19). Dit doet u voordat u gaat vliegen. De verklaring mag op papier of digitaal. Kijk hier voor de gezondheidsverklaring.
 
We vlogen vanaf Schiphol met Icelandair naar Keflavik, het internationale vliegveld dicht bij Reykjavik. Op Schiphol was het een mengeling van wel/niet kapjesdragers. Tijdens de vlucht was het verplicht een mondkapje te dragen, alleen af te nemen voor een hapje eten of een slok drinken.
Op Keflavik droeg iedereen een mondkapje. Wegens de controle van de Covid-app en de pre- registratie duurde het even voordat we de huurauto konden ophalen. Te weinig luchthavenpersoneel en veel inkomende reizigers. Iedereen was wel supervriendelijk.

We reden in een Dacia Duster (diesel) met 4-wiel aandrijving. Dat is geen overbodige luxe voor langere afstanden, onverharde wegen en comfortabel uitzicht. Deze auto zie je dan ook vaak op IJsland. Weet je trouwens dat je via mijn website betrouwbaar een huurauto kunt reserveren? Weekendje weg, midweek, eigen vakantie geregeld en je wil een huurauto? Klik hier voor meer informatie.
 

In Reykjavik checkte ik o.a. de volgende zaken:
 

Nationaal Museum van IJsland

Een mooi, ruim en schoon museum. Zeer goed toegankelijk voor rolstoelers. Er is in ieder IJslands museum wel een plek voor kinderen en hier was die groot, veilig en met veel speeltjes voor diverse leeftijden. Er is een uitgebreide winkel met souvenirs en interessante artikelen. De cafetaria was gewoon open en hier stonden eenvoudige doch lekkere zaken op het menu. Een geweldig museum voor cultuurliefhebbers.

Nationaal museum IJsland in Reykjavik
Entree IJsland Nationaal Museum te Reykjavik
 

Saga museum

Lijkt op een wassenbeeldenmuseum maar de poppen zijn van…silicone! Levensecht. Doorgang voor rolstoelen en toilet voldoende. Ook de kinderspeelhoek was schoon en voldoende maar wat klein. Kinderen worden in het museum zelf uitgedaagd interactief te zijn. Bij het museum hoort een restaurant met uitgebreide kaart.

 
Saga museum Reykjavik

Thingvellir

In het nationaal park Thingvellir bezocht ik het bezoekerscentrum. Hier betaal je voor je parkeerplaats. Niet veel maar het kan alleen met een bank- of creditkaart. De prijs is afhankelijk van de grootte van je voertuig. Het centrum is informatief, ruim (rolstoelgeschikt, ook buiten en het uitkijkplatform!) en netjes. Er is een cafetaria.
Er is veel aandacht voor het ontstaan van IJsland en er worden diverse visuele en interactieve effecten gebruikt. Zeker niet saai, ook niet voor kinderen.

Bezoekerscentrum Thingvellir is rolstoelvriendelijk
Silfra-kloof

Ook heb ik gesnorkeld in de Silfra-kloof. De instructeur van DIVE.IS, Chris, was zeer bekwaam en geestig. De briefing verliep duidelijk en je wordt geholpen met het aantrekken van je dry-suit wanneer je hier geen ervaring mee hebt. Er wordt goed gelet op de covid19 maatregelen. Alle pakken en materialen zijn goed schoongemaakt of gedesinfecteerd.
Het water in de kloof is kristalhelder waardoor het soms lijkt of je zweeft in plaats van drijft. De watertemperatuur is 2 á 4 graden Celsius. Snorkelen is voor iedereen mogelijk zolang ze een pak hebben in jouw maat. M.a.w. leeftijd speelt nauwelijks een rol. De algemene begeleiding was zeer goed. Mobiele omkleedruimtes en een toilet zijn aanwezig. Warme chocomel en koekjes achteraf.

Paard rijden

Bij Eld Hestar zijn de zaken dik in orde. Een bevlogen eigenaar die met zachte doch zekere hand regeert. Alles straalt er orde, netheid en liefde voor paarden uit. De paarden en het materiaal zijn onberispelijk, evenals de kleedlokalen en toiletten. Eld Hestar heeft ook een eigen hotel met enkele kamers geschikt voor rolstoelers. Paard rijden is tot op zekere hoogte mogelijk als mindervalide. Hier moet je echt goed bespreken wat je wil/kan. Kinderen zijn absoluut welkom.

 Paard rijden voor jong en oud op IJsland Eld Hestar eigenaar en Bert Harte_Bharte-reizen


In een volgend nieuwsbulletin o.a. paragliden (ook voor rolstoelers), thermische baden en kokende modder.
 
 Heb je n.a.v. dit verslag misschien vragen dan ben ik slechts een e-mailtje (belletje/appje) van je verwijderd!

WhatsApp direct contactApp of bel me direct! +31629215044 
Lees minder
Lees meer >
 
Reisorganisaties lanceren een eigen platform voor de reisadviezen.
 

VvKR-korting voor PCR-testen

16 december 2021

Voor een aantal landen is een PCR-test en een Non-Covid19-verklaring nodig wanneer je daar op vakantie wilt.

De GGD testen alleen als je gezondheidsklachten hebt, niet alleen omdat je op reis gaat. De GGD geeft bovendien geen verklaringen af. Hiervoor moet je bij een particulier gezondheidscentrum zijn. Maar waar bijvoorbeeld?

 VvKR heeft afspraken gemaakt met twee organisaties die commerciële tests aanbieden, inclusief gezondheidsverklaringen.

 Het betreffen Coronalab.eu en Huisartsenlab. 
Coronalab is iets duurder, maar geeft heel snel de uitslag. Huisartsenlab is wat goedkoper, maar de uitslag bij hen duurt wat langer.
Coronalab.eu
Korting en afspraken

Het is mogelijk voor reizigers van VvKR-leden om met korting een PCR-test met certificaat te reserveren via de website van Coronalab.
De normale prijs bij Coronalab.eu voor een PCR-test met certificaat bedraagt op dit moment € 149,90 per persoon. De speciale prijs die de VvKR voor u heeft geregeld bedraagt € 125,- per persoon. VvKR beschikt daarvoor over een speciale kortingscode. Indien de test voor 11.30 uur plaatsvindt, heeft u de uitslag uiterlijk rond 22.00 uur.
De testprocedure is als volgt:
 1. De klant van VvKR boekt op Coronalab.eu een test ‘zonder boekingscode’. Daarbij gebruikt de klant een gegeven kortingscode om korting te krijgen.
 2. - De prijs voor de consument bedraagt met de VvKR-kortingscode € 125,- in plaats van € 149,95.
  - Korting € 24,95 met voucher
   
 3. Coronalab verricht de SARS-CoV-2 RT-PCR testen.
  - Als de testen in de ochtend voor 11.30 uur zijn afgenomen, dan volgt de uitslag dezelfde dag voor 22.00 uur;
  - Als de testen na 11.30 worden afgenomen dan volgt de uitslag de volgende dag voor 22.00 uur.
Huisartenlab
Korting en afspraken

 
Voor u als reiziger van een bij de VvKR aangesloten reisorganisatie kunt u voor het speciale tarief van € 100 (voor een individuele) en € 60 (voor een groepspool) een PCR test aanvragen inclusief het benodigde (Non)COVID-19 Certificaat. Deze laatste verklaring ter waarde van € 25,- per persoon krijgt je reiziger er dus gratis bij indien de test via de VvKR worden aangevraagd.
De normale prijs voor consumenten voor een test inclusief de benodigde (Non)COVID-19 Certificaat is: € 125,- (individueel) of € 85,- (in een groepspool)

Wat is een groepspool?
De test wordt met 2 tot maximaal 5 personen uit één leef- of werkgemeenschap afgenomen.
Via deze methode wordt het materiaal van meerdere personen verzameld in één testbuis en wordt in één keer in het laboratorium geanalyseerd. Dankzij deze methode wordt 50-70 procent minder gebruik gemaakt van het kostbare en schaarse testmateriaal. Bovendien is deze test goedkoper.
De uitslag van de test is voor de hele groep: indien het testresultaat negatief is, dan geldt dat voor iedere persoon uit de groep. Indien het testresultaat positief is, dan wordt iedereen uit de groep uitgenodigd voor een individuele COVID-19 PCR test om de besmettingsbron te identificeren. Op korte termijn testen voor een reis maakt deze methode minder geschikt in verband met tijd.

Aanvragen tests via Huisartsenlab:
Je dient hiervoor de volgende stappen te volgen:
 1. Uw VvKR-reisorganisator stuurt u een link voor een voucher.
  Klanten van VvKR leden kunnen op de volgende link hun test aanvragen:
  https://covid19.u-diagnostics.nl/invite/vvkr
 2. Bij aanvraag van de test verloopt de procedure als volgt: Vul uw persoons- en contactgegevens in
 3. Selecteer de optie COVID-19 PCR-RT swab test. De andere optie COVID-19 Antistoffen Test is niet verplicht. Mocht u hiervoor interesse hebben dan staat het u vrij ook deze test tegen bijbetaling aan te vragen
 4. Als u de vouchercode die u heeft ontvangen van ons invult wordt het reisdocument gratis voor u aangevinkt
 5. Kies de afname locatie
 6. Kies voor de betaalwijze (iDeal of Paypal)
De uitslag van uw test ontvangt u per SMS en per email, doorgaans binnen 24-36 uur na afname. Heeft u ook een Non-COVID19 Certificaat besteld? Afhankelijk van uw testuitslag sturen wij u uw certificaat tegelijkertijd per email. Het Non-COVID19 Certificaat vermeld of uw test resultaat negatief of positief is.
 
Lees minder
Lees meer >
 
 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
 
Anders
Fietsen
Motor
Ontspanning
Paardrijden
Rolstoel
Wandelen
Watersporten
 
 
Voor uw zekerheid is Bharte-reizen aangesloten bij
VvKR logo