Oeganda bestaat ook nog!

26 augustus 2021
Je zou het bijna vergeten maar Bharte-reizen is gewoon actief buiten Europa. Hier een update voor de Oeganda-liefhebbers.
Het ministerie van Volksgezondheid van Oeganda heeft aangekondigd dat vanaf 3 september alle inkomende reizigers worden onderworpen aan verplichte COVID-19-tests, ongeacht hun vaccinatiestatus en land van herkomst.
Gasten dienen een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur voorafgaand aan hun reis naar Oeganda te overleggen.

Het land heeft een consistente daling van het positiviteitspercentage gerealiseerd (sinds de hoogste van 22% tot een gemiddelde van 2,8% tot nu toe), evenals een daling van de dagelijkse opnames van de ernstig zieke patiënten (van 204 per dag op het hoogtepunt tot minder dan 50 per dag, tot op heden).

De nieuwe maatregelen zijn bedoeld om de verspreiding van het virus tegen te gaan en alle reizigers veilig te houden.Dat zijn dezelfde regels als momenteel gelden om Nederland in te reizen van buiten een Schengen-land. Niet dramatisch dus en geen reden om niet voor een Oeganda-reis te boeken. Flexibele voorwaarden (o.a. bij annulering) en persoonlijk advies zijn de sleutelwoorden voor je onvergetelijke vakantie in Oeganda.
 
Bel, mail of app voor meer informatie. Zoomen of een persoonlijk bezoek kan ook!
 
Lees minder
Lees meer >
 
Natuurreis bij Bharte-reizen
 

Reisadvies Ierland

5 augustus 2021
Nieuw reisadvies voor Ierland van het Ministerie van Buitenlandse Zaken
De kleurcode van Ierland is geel. Lees wat dit voor u betekent. Bij terugkeer uit Ierland naar Nederland moet u vanaf 8 augustus 2021 een coronabewijs laten zien.

Heenreis naar Ierland

 • U kunt met uw coronabewijs naar Ierland reizen als:
 • U 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent, of; 
 • U kunt laten zien dat u hersteld bent van COVID-19, of; 
 • Uw negatieve PCR-test niet ouder is dan 72 uur.
 • U hoeft dan niet in quarantaine.
 • Bent u in de 14 dagen voorafgaand aan uw reis buiten de EU/EEA geweest? Dan gelden er voor u andere maatregelen. 

Coronabewijs

Terugreis naar Nederland vanaf 8 augustus 2021

Meer informatie

 • Lees het volledige reisadvies van Ierland op de website van het Ministerie van BuZa door HIER te klikken. U leest eerst vrijwel hetzelfde als hierboven. Scroll naar beneden. Onder de kaart van Ierland staat verdere informatie over reizen naar Ierland.

Voor regionale actualiteiten in Ierland kun je bij mij terecht, ik heb contacten door het hele land.
Noord-Ierland valt onder Groot-Britannië en kent andere regels voor COVID19. Ook hierover kan ik je inlichten of kijk op de website van het Ministerie van BuZa.
Bharte-reizen kan je reis zò ontwerpen dat je voornamelijk in je eigen bubble reist. Mijn Ierse partners voldoen stuk voor stuk aan de veiligheidseisen rondom Covid19.
Lees minder
Lees meer >
 
Gratis testen voor je vakantie
 

Vrij reizen binnen Europa?

15 juni 2021
Gevaccineerden kunnen deze zomer in alle vrijheid reizen binnen de Europese Unie. Daar zijn de EU-lidstaten het over eens geworden. (Bron: NOS en ReisBizz)
Volledig ingeënte reizigers hoeven daardoor niet meer te testen of in quarantaine.
 

De 27 lidstaten keurden een voorstel van de Europese Commissie goed waarin staat dat mensen die minstens twee weken volledig gevaccineerd zijn, vrij moeten kunnen reizen binnen de EU.

Reizigers vanaf twaalf jaar die niet volledig zijn ingeënt, zullen zich in principe wel moeten laten testen. Dat hoeft echter niet wanneer er wordt gereisd tussen twee ‘groene’ landen, waar de uitbraak van het coronavirus volledig onder controle is.

Wat betekent dit voor reizen bij Bharte? Die brengt je immers ook naar Afrika en Azië. Daar kan je niet terecht met de Europese corona-pas. Al jarenlang bestaat er een officieel document dat wereldwijd geaccepteerd wordt: het Gele Boekje. Wereldwijd dus ook in Europa.

Te bestellen bij de Staatsdrukkerij. Klik hier om direct naar hun webshop te gaan en informatie te lezen over het gebruik van het Gele boekje!

 

Lees minder
Lees meer >
 
Even iets recht zetten
 

IJsland kleurt geel

28 mei 2021
Zojuist is een nieuw reisadvies gepubliceerd voor IJsland.
De kleurcode voor IJsland is geel, maar let op: reizen is beperkt mogelijk. IJsland is gesloten voor toerisme. Reizigers worden alleen onder strenge voorwaarden toegelaten.
Mensen die volledig gevaccineerd zijn of kunnen aantonen dat ze besmet zijn geweest met COVID-19, kunnen wel naar IJsland reizen.
Verder mogen ook mensen die een noodzakelijke reis maken naar IJsland reizen.

Zie voor in- en uitreisbeperkingen, lokale coronamaatregelen, informatie over verplichte testen en over thuisquarantaine de rubriek ‘Coronavirus’ op de website van Buitenlandse Zaken:
Lees het hele reisadvies.
 
Lees minder
Lees meer >
 
Cultuur ondergaan op IJsland
 

Vertrouwen in IJsland groot

28 april 2021
Buitenlandse toeristen hebben vertrouwen in de manier waarop IJsland met de Covid-19-pandemie omgaat
Een nieuw onderzoek dat voor Business IJsland is uitgevoerd onder toeristen uit de Verenigde Staten, Canada, Zweden, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, geeft goede cijfers voor de manier waarop IJsland met de Covid-19-pandemie omgaat.

Meer dan 43% van de reizigers is van plan om in de komende 12 maanden naar het buitenland te gaan. Ze hebben geen voorkeur voor welke maanden ze reizen zullen boeken voor hun volgende reis naar het buitenland.
 

 
Verder scoort IJsland het hoogst van vergelijkbare landen als het gaat om het vertrouwen van toeristen voor landen die de meest succesvolle maatregelen tegen Covid-19 hebben genomen. In Spanje, Italië en de VS overwegen respondenten om de komende 24 maanden het buitenland te bezoeken. IJsland stond in de top 20 van genoemde landen.

Het positiefst sprong Nieuw-Zeeland eruit als betrouwbare reisbestemming (82%), IJsland  direct daarna (76%).
De meerderheid van de respondenten uit alle marktgebieden is zeer positief over producten, diensten en merken uit IJsland.
De enquête werd in februari 2021 uitgevoerd door Maskina.
BRON: Business Iceland
Lees minder
Lees meer >
 
Sunny Cars samen met Bharte-reizen
 

Welkom op IJsland!

22 maart 2021
IJsland laat sinds 19 maart 2021 alle buitenlanders toe zonder hen een coronatest af te nemen en zonder dat ze in quarantaine moeten. De enige voorwaarde is dat ze een vaccinatiebewijs kunnen laten zien.
Lees minder
Lees meer >
 
Senioren sneller dan de jeugd
 

VvKR-korting voor PCR-testen

8 januari 2021

Voor een aantal landen waar weer naar gereisd mag worden is een PCR-test en een Non-Covid19-verklaring nodig.
De GGD testen alleen als je gezondheidsklachten hebt, niet alleen omdat je op reis gaat. De GGD geeft bovendien geen verklaringen af. Hiervoor moet je bij een particulier gezondheidscentrum zijn. Maar waar bijvoorbeeld? VvKR heeft afspraken gemaakt met twee organisaties die commerciële tests aanbieden, inclusief gezondheidsverklaringen.

 Het betreffen Coronalab.eu en Huisartsenlab. 
Coronalab is iets duurder, maar geeft heel snel de uitslag. Huisartsenlab is wat goedkoper, maar de uitslag bij hen duurt wat langer.
Coronalab.eu
Korting en afspraken

Het is mogelijk voor reizigers van VvKR-leden om met korting een PCR-test met certificaat te reserveren via de website van Coronalab.
De normale prijs bij Coronalab.eu voor een PCR-test met certificaat bedraagt op dit moment € 149,90 per persoon. De speciale prijs die de VvKR voor u heeft geregeld bedraagt € 125,- per persoon. VvKR beschikt daarvoor over een speciale kortingscode. Indien de test voor 11.30 uur plaatsvindt, heeft u de uitslag uiterlijk rond 22.00 uur.
De testprocedure is als volgt:
 1. De klant van VvKR boekt op Coronalab.eu een test ‘zonder boekingscode’. Daarbij gebruikt de klant een gegeven kortingscode om korting te krijgen.
 2. - De prijs voor de consument bedraagt met de VvKR-kortingscode € 125,- in plaats van € 149,95.
  - Korting € 24,95 met voucher
   
 3. Coronalab verricht de SARS-CoV-2 RT-PCR testen.
  - Als de testen in de ochtend voor 11.30 uur zijn afgenomen, dan volgt de uitslag dezelfde dag voor 22.00 uur;
  - Als de testen na 11.30 worden afgenomen dan volgt de uitslag de volgende dag voor 22.00 uur.
Huisartenlab
Korting en afspraken

 
Voor u als reiziger van een bij de VvKR aangesloten reisorganisatie kunt u voor het speciale tarief van € 100 (voor een individuele) en € 60 (voor een groepspool) een PCR test aanvragen inclusief het benodigde (Non)COVID-19 Certificaat. Deze laatste verklaring ter waarde van € 25,- per persoon krijgt je reiziger er dus gratis bij indien de test via de VvKR worden aangevraagd.
De normale prijs voor consumenten voor een test inclusief de benodigde (Non)COVID-19 Certificaat is: € 125,- (individueel) of € 85,- (in een groepspool)

Wat is een groepspool?
De test wordt met 2 tot maximaal 5 personen uit één leef- of werkgemeenschap afgenomen.
Via deze methode wordt het materiaal van meerdere personen verzameld in één testbuis en wordt in één keer in het laboratorium geanalyseerd. Dankzij deze methode wordt 50-70 procent minder gebruik gemaakt van het kostbare en schaarse testmateriaal. Bovendien is deze test goedkoper.
De uitslag van de test is voor de hele groep: indien het testresultaat negatief is, dan geldt dat voor iedere persoon uit de groep. Indien het testresultaat positief is, dan wordt iedereen uit de groep uitgenodigd voor een individuele COVID-19 PCR test om de besmettingsbron te identificeren. Op korte termijn testen voor een reis maakt deze methode minder geschikt in verband met tijd.

Aanvragen tests via Huisartsenlab:
Je dient hiervoor de volgende stappen te volgen:
 1. Uw VvKR-reisorganisator stuurt u een link voor een voucher.
  Klanten van VvKR leden kunnen op de volgende link hun test aanvragen:
  https://covid19.u-diagnostics.nl/invite/vvkr
 2. Bij aanvraag van de test verloopt de procedure als volgt: Vul uw persoons- en contactgegevens in
 3. Selecteer de optie COVID-19 PCR-RT swab test. De andere optie COVID-19 Antistoffen Test is niet verplicht. Mocht u hiervoor interesse hebben dan staat het u vrij ook deze test tegen bijbetaling aan te vragen
 4. Als u de vouchercode die u heeft ontvangen van ons invult wordt het reisdocument gratis voor u aangevinkt
 5. Kies de afname locatie
 6. Kies voor de betaalwijze (iDeal of Paypal)
De uitslag van uw test ontvangt u per SMS en per email, doorgaans binnen 24-36 uur na afname. Heeft u ook een Non-COVID19 Certificaat besteld? Afhankelijk van uw testuitslag sturen wij u uw certificaat tegelijkertijd per email. Het Non-COVID19 Certificaat vermeld of uw test resultaat negatief of positief is.
 
Lees minder
Lees meer >
 
Hoe gaat een reis organisator op reis?
 
 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
 
Anders, namelijk:
Duiken
Fietsen
Motor
Ontspanning
Oppervlaktewatersport
Paardrijden
Rolstoel
Wandelen
 
 
Voor uw zekerheid is Bharte-reizen aangesloten bij
VvKR logo