Reisadvies Ierland

5 augustus 2021
Nieuw reisadvies voor Ierland van het Ministerie van Buitenlandse Zaken
De kleurcode van Ierland is geel. Lees wat dit voor u betekent. Bij terugkeer uit Ierland naar Nederland moet u vanaf 8 augustus 2021 een coronabewijs laten zien.

Heenreis naar Ierland

 • U kunt met uw coronabewijs naar Ierland reizen als:
 • U 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd bent, of; 
 • U kunt laten zien dat u hersteld bent van COVID-19, of; 
 • Uw negatieve PCR-test niet ouder is dan 72 uur.
 • U hoeft dan niet in quarantaine.
 • Bent u in de 14 dagen voorafgaand aan uw reis buiten de EU/EEA geweest? Dan gelden er voor u andere maatregelen. 

Coronabewijs

Terugreis naar Nederland vanaf 8 augustus 2021

Meer informatie

 • Lees het volledige reisadvies van Ierland op de website van het Ministerie van BuZa door HIER te klikken. U leest eerst vrijwel hetzelfde als hierboven. Scroll naar beneden. Onder de kaart van Ierland staat verdere informatie over reizen naar Ierland.

Voor regionale actualiteiten in Ierland kun je bij mij terecht, ik heb contacten door het hele land.
Noord-Ierland valt onder Groot-Britannië en kent andere regels voor COVID19. Ook hierover kan ik je inlichten of kijk op de website van het Ministerie van BuZa.
Bharte-reizen kan je reis zò ontwerpen dat je voornamelijk in je eigen bubble reist. Mijn Ierse partners voldoen stuk voor stuk aan de veiligheidseisen rondom Covid19.
Lees minder
Lees meer >
 
Gratis testen voor je vakantie
 

Groen licht voor republiek Ierland

25 juni 2021
Bezoekers vanuit Nederland en België hebben straks weer ongehinderd toegang!


 
Want vanaf 19 juli 2021 zal de republiek Ierland het EU Digital COVID-certificaat (DCC) in gebruik nemen. Een DCC laat zien dat een passagier:
* is ingeent tegen COVID-19;
* hersteld is van COVID-19;
* een negatief testresultaat heeft.

Passagiers die met een DCC in Ierland aankomen, hoeven niet in quarantaine.

 


Actieve reizen, cultuurreizen, gezinsreizen
ook wanneer iemand van het gezelschap in een rolstoel zit.
Go west, go Ireland!
Lees minder
Lees meer >
 
Zojuist is een nieuw reisadvies gepubliceerd voor Taiwan.
 

Groen licht voor IJsland

17 juni 2021
Alsof het afgesproken werk is: gisteren kregen we bericht dat IcelandAir vaker vanaf Schiphol en Brussel gaat vliegen. Vandaag gaat IJsland "op groen".

Dit is te lezen op de website van Buitenlandse Zaken (Nederland). We lezen in het kort:

Mensen die volledig gevaccineerd zijn of kunnen aantonen dat ze besmet zijn geweest met COVID-19, kunnen zonder test vooraf naar IJsland reizen.
De kleurcode voor IJsland is groen, reizen is mogelijk, maar let op: er zijn inreisbeperkingen. Reizigers uit Nederland worden toegelaten, maar moeten zich aan de inreisregels houden. Zie voor uitgebreid advies de IJsland-pagina van Buitenlandse Zaken.

Hoe dit voor de Belgen is geregeld is niet helemaal duidelijk op dit moment. Wel zegt IJsland dat alle EU-ingezetenen met vaccinatiebewijs vrij toegang hebben. Er kunnen per land van vertrek echter aanvullende regels zijn met betrekking tot een PCR-test of quarantaine. Hierover bericht ik uiteraard zodra dit duidelijk is. Wie snel ingelicht wil worden stuurt het beste een email naar contact@bharte-reizen.eu .
Lees minder
Lees meer >
 
IJsland nòg makkelijker bereikbaar
 

Vrij reizen binnen Europa?

15 juni 2021
Gevaccineerden kunnen deze zomer in alle vrijheid reizen binnen de Europese Unie. Daar zijn de EU-lidstaten het over eens geworden. (Bron: NOS en ReisBizz)
Volledig ingeënte reizigers hoeven daardoor niet meer te testen of in quarantaine.
 

De 27 lidstaten keurden een voorstel van de Europese Commissie goed waarin staat dat mensen die minstens twee weken volledig gevaccineerd zijn, vrij moeten kunnen reizen binnen de EU.

Reizigers vanaf twaalf jaar die niet volledig zijn ingeënt, zullen zich in principe wel moeten laten testen. Dat hoeft echter niet wanneer er wordt gereisd tussen twee ‘groene’ landen, waar de uitbraak van het coronavirus volledig onder controle is.

Wat betekent dit voor reizen bij Bharte? Die brengt je immers ook naar Afrika en Azië. Daar kan je niet terecht met de Europese corona-pas. Al jarenlang bestaat er een officieel document dat wereldwijd geaccepteerd wordt: het Gele Boekje. Wereldwijd dus ook in Europa.

Te bestellen bij de Staatsdrukkerij. Klik hier om direct naar hun webshop te gaan en informatie te lezen over het gebruik van het Gele boekje!

 

Lees minder
Lees meer >
 
Even iets recht zetten
 

Motorrijden in Ierland, deze zomer?

4 juni 2021

Vanaf 19 juli gaat Ierland open! Wat betekent dat voor motorrijders?
 

Motor rijden over de prachtigste wegen. Verras jezelf door langs de indrukwekkende Atlantische westkust te rijden met de hoogste kliffen van Europa. Stijg naar de toppen van de Wicklow Mountains of verken het merengebied in het noorden. Donegal is ronduit ruig terwijl je rond Cork een haast mediterraan gezellig karakter bemerkt. Het land heeft ontelbare wegen die voor motorrijden gemaakt lijken te zijn. Typische rondreizen zijn die van 13 of 17 dagen waarbij je het meeste uit je vakantie haalt. Van mei tot in september is het goed rijden in Ierland.
 


Ga je met je eigen motor of een huurmotor? Mogelijkheden:
Vlieg in anderhalf uur naar Dublin en spring daar in het zadel. Je heen- en terugreis bedraagt in totaal 1 dag. De huurmotoren zijn van uitstekende kwaliteit. Kleding kan je meenemen of huren. Top- en zijkoffers zijn standaard aanwezig en eventueel ook de tanktas en regendichte reistassen met bevestigingsmaterialen. LET OP: Huren mag je vanaf 25 jaar, een bijrijder meenemen vanaf 30 jaar.
Of reis anderhalve dag inclusief 2 boottochten en rij Ierland binnen in Dublin of Larne. Je heen- en terugreis duurt dan ruim 3 dagen. Het avontuur begint echter direct mèt je eigen motor, kleding en bepakking. Bharte-reizen kan zowel je vlieg- als ferrytickets regelen.
 


Bharte-reizen kampeerde er en overnachtte in B&B’s. Maar hotel of zelfs een kasteel zijn mogelijke accommodaties. Combineren met een kajaktocht, wandeling of een bezoek aan een museum (Titanic bijvoorbeeld) behoort tot enkele van de vele mogelijkheden.

Je eigen Europese rijbewijs is geldig. De infrastructuur is goed. Wegen zijn onderhouden, degelijk bewegwijzerd en veilig te berijden, net als in Nederland. In Ierland rijdt men links. Benzine is nog betaalbaar (momenteel € 1,50/ltr). Je nationale ID-kaart of paspoort zijn voldoende om Ierland te bezoeken. In Noord-Ierland betaal je met Britse ponden, in de republiek Ierland met Euro’s. Er zijn voldoende geldautomaten. Pinnen met je bankpas kan zowat overal probleemloos dus veel cash heb je niet nodig.
 

Laat je inspireren op YouTube en op mijn Ierland pagina. Er zijn diverse rondreizen in de maak die binnenkort op de website worden geplaatst. Heb je zelf al ideeën? Wacht dan niet en bel of mail me snel. De kans dat ook in Ierland de prijzen stijgen en het aanbod schaars wordt ligt op de loer, net zoals in Nederland.

Lees minder
Lees meer >
 
IJsland kleurt geel
 

Cultuur ondergaan op IJsland

19 mei 2021


 

IJsland bezoek je niet zomaar, je beleeft het. Stapels activiteiten, onvoorstelbare natuur en niet te vergeten cultuur!

 

Voor de cultuurliefhebbers is dit een uitgelezen manier om het vasteland van Europa vanuit een ander perspectief te zien. Deze rondreis is een aaneenschakeling van mysterieuze wezens, hoogstandjes van de natuur, culinaire verrassingen en inzichten in de IJslandse geschiedenis.

Klik hier en lees verder over deze prachtreis.
 
Lees minder
Lees meer >
 
Ierland komt langzaam binnen bereik
 

Vertrouwen in IJsland groot

28 april 2021
Buitenlandse toeristen hebben vertrouwen in de manier waarop IJsland met de Covid-19-pandemie omgaat
Een nieuw onderzoek dat voor Business IJsland is uitgevoerd onder toeristen uit de Verenigde Staten, Canada, Zweden, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, geeft goede cijfers voor de manier waarop IJsland met de Covid-19-pandemie omgaat.

Meer dan 43% van de reizigers is van plan om in de komende 12 maanden naar het buitenland te gaan. Ze hebben geen voorkeur voor welke maanden ze reizen zullen boeken voor hun volgende reis naar het buitenland.
 

 
Verder scoort IJsland het hoogst van vergelijkbare landen als het gaat om het vertrouwen van toeristen voor landen die de meest succesvolle maatregelen tegen Covid-19 hebben genomen. In Spanje, Italië en de VS overwegen respondenten om de komende 24 maanden het buitenland te bezoeken. IJsland stond in de top 20 van genoemde landen.

Het positiefst sprong Nieuw-Zeeland eruit als betrouwbare reisbestemming (82%), IJsland  direct daarna (76%).
De meerderheid van de respondenten uit alle marktgebieden is zeer positief over producten, diensten en merken uit IJsland.
De enquête werd in februari 2021 uitgevoerd door Maskina.
BRON: Business Iceland
Lees minder
Lees meer >
 
Vakantie en testen op COVID19
 

Sunny Cars samen met Bharte-reizen

7 april 2021
Bharte-reizen en Sunny Cars werken sinds april 2021 samen. Dit betekent alle gemak onder 1 dak! Maar je kan ook gewoon een auto huren via Bharte-reizen. Of je nu in België of Nederland woont.

Weinig ervaringen voelen fijner dan het rijden in een betrouwbare auto tijdens je vakantie. De wetenschap dat je een moderne, comfortabele auto bestuurd en de zekerheid van een grote verhuurmaatschappij geven je een lekker gevoel. En zo hoort het ook!
Om niets aan het toeval over te laten is Bharte-reizen gaan samenwerken met Sunny Cars, 1 van de meest betrouwbare, bekendste èn prettigste autoverhuurders.
 
Relaxed autohuren met Bharte-reizen en Sunny Cars

Maar je hoeft geen reis te boeken bij Bharte-reizen om een auto van Sunny Cars te huren. Weekendje weg, midweek met je partner, verzeker je van een degelijke auto met supervoorwaarden:
 
 • Geen extra verzekeringen afsluiten
 • Geen verborgen kosten
 • Geen gedoe ter plaatse
 • Wél zorgeloos rondrijden en 24/7 persoonlijke ondersteuning
Lees minder
Lees meer >
 
Bharte-reizen officiëel IJsland specialist
 

Welkom op IJsland!

22 maart 2021
IJsland laat sinds 19 maart 2021 alle buitenlanders toe zonder hen een coronatest af te nemen en zonder dat ze in quarantaine moeten. De enige voorwaarde is dat ze een vaccinatiebewijs kunnen laten zien.
Lees minder
Lees meer >
 
Senioren sneller dan de jeugd
 

VvKR-korting voor PCR-testen

8 januari 2021

Voor een aantal landen waar weer naar gereisd mag worden is een PCR-test en een Non-Covid19-verklaring nodig.
De GGD testen alleen als je gezondheidsklachten hebt, niet alleen omdat je op reis gaat. De GGD geeft bovendien geen verklaringen af. Hiervoor moet je bij een particulier gezondheidscentrum zijn. Maar waar bijvoorbeeld? VvKR heeft afspraken gemaakt met twee organisaties die commerciële tests aanbieden, inclusief gezondheidsverklaringen.

 Het betreffen Coronalab.eu en Huisartsenlab. 
Coronalab is iets duurder, maar geeft heel snel de uitslag. Huisartsenlab is wat goedkoper, maar de uitslag bij hen duurt wat langer.
Coronalab.eu
Korting en afspraken

Het is mogelijk voor reizigers van VvKR-leden om met korting een PCR-test met certificaat te reserveren via de website van Coronalab.
De normale prijs bij Coronalab.eu voor een PCR-test met certificaat bedraagt op dit moment € 149,90 per persoon. De speciale prijs die de VvKR voor u heeft geregeld bedraagt € 125,- per persoon. VvKR beschikt daarvoor over een speciale kortingscode. Indien de test voor 11.30 uur plaatsvindt, heeft u de uitslag uiterlijk rond 22.00 uur.
De testprocedure is als volgt:
 1. De klant van VvKR boekt op Coronalab.eu een test ‘zonder boekingscode’. Daarbij gebruikt de klant een gegeven kortingscode om korting te krijgen.
 2. - De prijs voor de consument bedraagt met de VvKR-kortingscode € 125,- in plaats van € 149,95.
  - Korting € 24,95 met voucher
   
 3. Coronalab verricht de SARS-CoV-2 RT-PCR testen.
  - Als de testen in de ochtend voor 11.30 uur zijn afgenomen, dan volgt de uitslag dezelfde dag voor 22.00 uur;
  - Als de testen na 11.30 worden afgenomen dan volgt de uitslag de volgende dag voor 22.00 uur.
Huisartenlab
Korting en afspraken

 
Voor u als reiziger van een bij de VvKR aangesloten reisorganisatie kunt u voor het speciale tarief van € 100 (voor een individuele) en € 60 (voor een groepspool) een PCR test aanvragen inclusief het benodigde (Non)COVID-19 Certificaat. Deze laatste verklaring ter waarde van € 25,- per persoon krijgt je reiziger er dus gratis bij indien de test via de VvKR worden aangevraagd.
De normale prijs voor consumenten voor een test inclusief de benodigde (Non)COVID-19 Certificaat is: € 125,- (individueel) of € 85,- (in een groepspool)

Wat is een groepspool?
De test wordt met 2 tot maximaal 5 personen uit één leef- of werkgemeenschap afgenomen.
Via deze methode wordt het materiaal van meerdere personen verzameld in één testbuis en wordt in één keer in het laboratorium geanalyseerd. Dankzij deze methode wordt 50-70 procent minder gebruik gemaakt van het kostbare en schaarse testmateriaal. Bovendien is deze test goedkoper.
De uitslag van de test is voor de hele groep: indien het testresultaat negatief is, dan geldt dat voor iedere persoon uit de groep. Indien het testresultaat positief is, dan wordt iedereen uit de groep uitgenodigd voor een individuele COVID-19 PCR test om de besmettingsbron te identificeren. Op korte termijn testen voor een reis maakt deze methode minder geschikt in verband met tijd.

Aanvragen tests via Huisartsenlab:
Je dient hiervoor de volgende stappen te volgen:
 1. Uw VvKR-reisorganisator stuurt u een link voor een voucher.
  Klanten van VvKR leden kunnen op de volgende link hun test aanvragen:
  https://covid19.u-diagnostics.nl/invite/vvkr
 2. Bij aanvraag van de test verloopt de procedure als volgt: Vul uw persoons- en contactgegevens in
 3. Selecteer de optie COVID-19 PCR-RT swab test. De andere optie COVID-19 Antistoffen Test is niet verplicht. Mocht u hiervoor interesse hebben dan staat het u vrij ook deze test tegen bijbetaling aan te vragen
 4. Als u de vouchercode die u heeft ontvangen van ons invult wordt het reisdocument gratis voor u aangevinkt
 5. Kies de afname locatie
 6. Kies voor de betaalwijze (iDeal of Paypal)
De uitslag van uw test ontvangt u per SMS en per email, doorgaans binnen 24-36 uur na afname. Heeft u ook een Non-COVID19 Certificaat besteld? Afhankelijk van uw testuitslag sturen wij u uw certificaat tegelijkertijd per email. Het Non-COVID19 Certificaat vermeld of uw test resultaat negatief of positief is.
 
Lees minder
Lees meer >
 
Hoe gaat een reis organisator op reis?
 
 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
 
Anders, namelijk:
Duiken
Fietsen
Motor
Ontspanning
Oppervlaktewatersport
Paardrijden
Rolstoel
Wandelen
 
 
Voor uw zekerheid is Bharte-reizen aangesloten bij
VvKR logo