Aangepaste Vakantiebeurs

15 februari 2024
 
(Verzorgers/partners/familie van) rolstoelers en blinden/slechtzienden opgelet!
 
Omdat vakantie niet voor iedereen vanzelfsprekend is staat Bharte-reizen op de Aangepaste Vakantiebeurs. Deze beurs is aan boord van het Vakantieschip en is voor iedereen die geïnteresseerd is in aangepaste vakantiereizen
Rolstoel op de Tafelberg
Het schip vaart door een groot deel van Nederland en De Vakantiebeurs komt op deze manier naar je toe. Je hoeft je geen zorgen te maken of de locatie wel toegankelijk is, want het schip is volledig aangepast voor mensen met een rolstoel.

???? Bezoek ons van 28 februari t/m 2 maart en ontdek de mogelijkheden voor een onvergetelijke vakantie-ervaring! Ik ben dan te bezoeken in Rotterdam, Zaandam, Kampen en Utrecht (zie schema op de website: www.aangepastevakantiebeurs.nl

Hier staat het volledige schema en andere informatie.
 
Boomwandelpad en rolstoel
Lees minder
Lees meer >
 
Korting op je reis- en annuleringsverzekering!
 

Bijzondere Reizenbeurs

19 januari 2024
Omdat ik het aanbod kreeg amper 6 dagen voor dit weekend had ik weinig tijd om te organiseren. Dit weekend van 20 en 21 januari nog op zoek naar reisinspiratie? Lees dan even verder.
 


Kort maar krachtig
 

Bijzondere Reizen beursOp donderdagavond kreeg ik te horen dat er een plaatsje voor me was op een andere mooie reisbeurs: de Bijzondere Reizenbeurs in Nijmegen,

2 zaken wil ik even helder maken.

  1. Een beurs in de traditionele zin van het woord is een plaats waar je handelt om er profijt van te krijgen. Waar gelijkgezinden en handelaren elkaar vinden om een deal te sluiten.
  2. Om een beurs voor te bereiden heb je tijd nodig, ook die van anderen, om je zaken voor elkaar te krijgen.
En daarom: schouders eronder en alles in orde maken om aanwezig te zijn op de beurs in Nijmegen ✅. Dat is gelukt, ik ben er.
Helaas kon ik jullie, de nieuwsbrieflezer, niet tijdig op de hoogte brengen. Maar wie komen kan zou dat zeker moeten doen. Want de Bijzondere Reizenbeurs doet zijn naam er aan. Helaas voor rolstoelers niet goed toegankelijk.

O ja, wat betreft punt 1: op geen enkele vakantiebeurs, hoe je het ook noemt, is er veel te verhandelen. Je gaat er als consument heen om inspiratie op te doen, soms om een reis te boeken of om te laten bevestigen wat je al vermoedde over je voornemen.

Laat dit je leidraad zijn om ook naar de Nijmeegse Bijzondere Reizenbeurs te komen.
Laat mij je inspireren tot een reis die voor JOU bijzonder is.
Omdat je in een rolstoel zit, omdat je nooit in het land was waar je toch zin in hebt, omdat je blind bent, omdat je dacht dat dit niet kon met je partner/gezin/familie...

Laat je vooral verrassen. Een kleinschalige reisspecialist haalt alles uit de kast om het de klant naar de zin te maken. Grijp die aan.
De Bijzondere Reizenbeurs vindt je in Nijmegen van zaterdag 20 t/m zondag 21 januari. De website vindt je hier.
 

Mocht het niet lukken om daarheen te reizen: Bharte-reizen is bereikbaar via de bekende kanalen. Telefoon, WhatsApp, e-mail.
PS: bijgaande foto is van vrijdagmiddag, de opbouw is net begonnen. Hoe het er straks uitziet...kom zelf kijken!

Lees minder
Lees meer >
 
Tartu: Culturele Hoofdstad 2024
 

Kerstmarkten en winter midweek

21 november 2023
Meer dan ooit lijken kerstmarkten populair. Natuurlijk vanwege die geweldige sfeer van lichtjes, lekkernijen, gezellige drukte...

kerstmarkt in Tallinn of Helsinki

 

Kerstmarkt tallinn, EstlandWaarom niet eens wat verder kijken dan de lokale Kerstmarkt of de geijkte publiekstrekkers? Spring er eens uit naar Tallinn of Helsinki!
< (Foto: Jake Farra/Helsinki Partners)
Tallinn Kerstmarkt
Het Raadhuisplein wordt omgetoverd tot een waar sprookjesland wanneer de Tallinnse kerstmarkt, enkele jaren geleden verkozen tot de beste kerstmarkt in Europa, haar deuren opent. De mooiste kerstboom van de stad straalt in het midden van het plein - een traditie die teruggaat tot 580 jaar geleden. Er zullen marktkraampjes rond de kerstboom staan die artikelen en feestelijke smaken aanbieden om van te genieten. De Tallinnse kerstmarkt wordt gehouden op het Raadhuisplein van 1 december 2023 tot 7 januari 2024.

(Foto: Kaupo Kalda/Helsinki Ppartners)      (Foto: Rene Altrov/Helsinki Partners)

Kerstmarkt Tallinn Kerststal Tallinn, estland

Perfect te combineren met een midweek Estland! Klik hier voor deze aanbieding.

 

Helsinki kerstmarkt
(Foto's: Julius Konttinen/Helsinki Partners)
Kerstmarkt Helsinki bij de kathedraal Kertsmarkt Helsinki
De kerstmarkt van Helsinki is de oudste openlucht kerstmarkt in Helsinki. De markt biedt heerlijke eetervaringen en unieke geschenken die worden verkocht door de ambachtslieden zelf, evenals een prachtige, warme en ontspannen kerstsfeer. Het hart van de markt is een geliefde ouderwetse draaimolen en een volledig foodcourt dat je uitnodigt om te genieten van en te genieten van alle smaken van Kerstmis. De kerstmarkt van Helsinki wordt gehouden op het Senaatsplein van 1 december tot 23 december 2023.
 Kerstmarkt Helsinki
(Foto: Kim Öhman?Helsinki Partners)
Perfect te combineren met een midweek Helsinki waarbij je de natuur in de omgeving kan bewonderen zowel als de bijzondere stad Porvoo. Met of zonder gids. Bekijk de aanbieding.


Beide landen en hoofdsteden zijn te bereiken via Bharte-reizen. Met zorg uitgekozen accommodaties en activiteiten. Tickets worden verzorgd (optioneel). De aangeboden reizen blijven boekbaar tot maart 2024 (m.u.v. de Kerstmarktsbezoeken).

Lees minder
Lees meer >
 
Zambia, ja!
 

Prijzen hotelkamers 2024

6 oktober 2023
De prijzen van hotelkamers blijven volgend jaar op de meeste plaatsen ter wereld stijgen. Dat blijkt uit prognoses van American Express Global Business Travel (Amex GBT) in de jaarlijkse Hotel Monitor. Uit de monitor blijkt dat in sommige steden, door een combinatie van een krap aanbod en lokale omstandigheden, de prijzen met wel 17,5 procent kunnen stijgen.
Magical Pond met zicht op noorderlicht
Amex voorspelt elk jaar de trends in hotelkamerprijzen in meer dan 80 grote steden. Door een analyse van miljoenen hoteltransacties en economische data van het Internationale Monetaire Fonds (IMF) schat het bedrijf voor volgend jaar in dat de meeste steden te maken krijgen met stijgende kamerprijzen.

“Zelfs nu de inflatie afneemt, blijft die van invloed op de prijzen van hotelkamers, aangezien hogere kosten de operationele marges van hotels onder druk zetten”, valt te lezen in de Hotel Monitor. “Personeelskosten hebben hierin het belangrijkste aandeel. Zo bereikten de salarissen van hotelpersoneel in de Verenigde Staten recordhoogten in 2023.”
Deze stijgende kostenbasis verstoort de traditionele relatie tussen vraag en aanbod binnen de hotelsector. “Hotelexploitanten beperken steeds vaker het aanbod vanwege personeelstekorten, om de overheadkosten terug te dringen en om prijzen op peil te houden. In de praktijk betekent dit dat reizen buiten het hoogseizoen mogelijk niet meer de besparingen oplevert die het voorheen deed, omdat het verband tussen kamerprijzen en bezetting afzwakt.”
De prijsstijgingen op enkele topbestemmingen:
Stad Gemiddelde kamerprijs +/-
Chicago +12,6%
New York +6,8%
San Francisco +6,2%
Parijs +11,0%
Londen +9,1%
Berlijn +9,4%
Bangalore, India +11,1%
Sydney +4,9%
Shanghai +8,4%
Singapore +7,5%
 
Bron: redactie Zakenreis nieuws.nl, 5 oktober 2023
 
 
Lees minder
Lees meer >
 
Winterbestemming Finland
 

Reisorganisaties VvKR richten kompas op duurzaam

13 september 2023
De 460 leden van de Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties onderschrijven sinds deze zomer allemaal het Kompas Duurzaam Reizen. Het doel van deze richtlijn is dat de aangesloten reisbedrijven meer richting krijgen bij de verduurzaming van hun reizen en organisatie.
Richting duurzaam reizen
De Werkgroep Duurzaam van VvKR stelde afgelopen jaar een soort richtlijn op die aangesloten reisorganisaties helpt bij keuzes voor verdere verduurzaming. Nu leden dit Kompas Duurzaam Reizen [moeten] onderschrijven, geven zij aan actief te werken aan duurzamer reisaanbod. De focus in het kompas ligt voor een groot deel op de inspanningen die een reisorganisatie moet doen om hun reisproducten duurzamer te maken. Denk aan andere manieren van vervoer en activiteiten voor minder CO2-uitstoot. Ook de keuze voor accommodaties met een duurzamer onderkomen of beleid is van belang. Inspanningen voor minder gebruik van plastic en minder zwerfafval. Maar ook goed werkgeverschap in de hele keten en hulp tegen kindermisbruik en -uitbuiting horen erbij. 
 
Kleinschalig en duurzaam
“Veel leden van de vereniging zijn al bewust bezig met duurzamer reizen”, vertelt Coördinator Duurzaamheid van VvKR Caroline de Greeff. “Zij kiezen voor kleinschalige accommodaties die door familie en vaak ook met de omgeving worden gerund. Ook voeren ze vaak kantoor vanuit huis of bedrijvenverzamelgebouwen. Zo hebben ze al een kleinere voetafdruk. Ook melden steeds meer leden zich aan bij het certificaat Travelife, voor duurzaam toerisme. En planten organisaties bomen voor hun reizigers bij Trees for All. Tegelijkertijd is er nog genoeg te doen om ervoor te zorgen dat ook reizen voornamelijk positieve impact heeft op klimaat en omgeving. Met het kompas kunnen we daar met de leden aan blijven werken”, meent De Greeff. 
Einde persbericht.

Reizen met positieve impact of bijdragen aan een betere wereld ondanks of juist door te reizen? Kijk eens op de pagina Duurzaam Reizen van Bharte-reizen.
 
Lees minder
Lees meer >
 
Bezoek het grootste kunstmuseum van Finland
 

Uitbreiding aantal vluchten komende winter naar IJsland

11 augustus 2023
Komende winter breidt Icelandair het vliegschema op de route Amsterdam-Reykjavik uit; er zal maar liefst 2x per dag tussen beide steden worden gevlogen.
Op de route Brussel-Reykjavik wordt de hele winter op donderdag, vrijdag en zondag gevlogen.
Komende winter breidt Icelandair het vliegschema op de route Amsterdam-Reykjavik uit; er zal maar liefst 2x per dag tussen beide steden worden gevlogen. Op maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag zijn het vluchten die 20-30 minuten na elkaar vertrekken, en die beide aansluiten op het vliegschema vanaf/naar Noord-Amerika. Op donderdag en zondag is er een late avondvlucht Amsterdam-Reykjavik, vertrek 21.25h aankomst 23.40h, en een late middagvlucht Reykjavik-Amsterdam, vertrek 16.10h aankomst 20.25h. Op de route Brussel-Reykjavik wordt de hele winter op donderdag, vrijdag en zondag gevlogen. Ook deze vluchten sluiten aan op het vliegschema vanaf/naar Noord-Amerika. In Noord-Amerika wordt gevlogen vanaf/naar Boston, New York, Newark, Baltimore, Washington, Chicago, Raleigh-Durham, Orlando, Seattle, Toronto en Vancouver. 

Wandelen op een gletsjer in IJsland   Gullfoss
Lees minder
Lees meer >
 
 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
 
Anders
Fietsen
Motor
Ontspanning
Paardrijden
Rolstoel
Wandelen
Watersporten
 
 
Voor uw zekerheid is Bharte-reizen aangesloten bij
VvKR logo