Zambia visum-vrij

2 januari 2023
De regering van Zambia heeft afgezien van visumkosten voor onderdanen van de VS, het VK, Australië, Zuid-Korea, China en de EU. Deze is op 1 november 2022 ingegaan.
 
Dit maakt het gemakkelijker voor onderdanen van de bovengenoemde landen om naar Zambia te reizen, omdat ze aan één ding minder hoeven te denken.
 
Meer details hierover zijn te vinden in de brief van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Zambia en op de officiële immigratiewebsite.De circulaire voor immigratiepresonel vind je hier.
Twijfel je of je een visum nodig hebt omdat je een andere nationaliteit hebt? Kijk op de website van de Zambiaanse immigratiedienst.
Lees minder
Lees meer >
 
Botswana rolstoelsafari
 

Alles wat je moet weten over duurzaam reizen in IJsland.

26 september 2022
Duurzaam reizen in IJsland
 
IJsland, een natural beauty als het gaat om de mooiste en meest magische natuurverschijnselen in Europa. Dichtbij huis maar toch zo verrassend, na elke bocht weer een ander fantastisch landschap met geisers, watervallen, ijs- of zandwoestijnen. Tevens een van de duurzaamste bestemmingen binnen Europa en zeer geschikt voor reizigers die milieubewust willen reizen.
Gullfoss op IJsland

 
Wat maakt IJsland dan zo duurzaam?
 
Dat komt voornamelijk door de energie die ze opwekken door wat de natuur te bieden heeft. Meeste energie is afkomstig uit geothermische bronnen. Hveravellir is een landschap vol met zulke bronnen en zeker een bezoekje waard om mooie plaatjes te schieten (alle hidden gems van IJsland). Naast duurzame energie zet IJsland zich ook in voor ‘responsible tourism’, zodat het ook in te toekomst toegankelijk blijft voor toeristen. Dit wordt gedaan door toerisme zoveel mogelijk te spreiden waardoor de ongerepte gebieden niet onder druk komen te staan. Door het ‘Green Steps Program’ is het mogelijk voor reizigers om gratis gebruik te maken van openbaar vervoer met een Reykjavik City Card.
 
Gletsjermeer op IJsland
Vervoer naar en in IJsland 
 
Alhoewel IJsland in Europa ligt is het toch ver verwijderd van de rest, maar het is alsnog makkelijk te bereiken. De meeste duurzame optie is met de bus en de M/S Norröna ferry vanuit Hirtshals, Denemarken, deze ferry vaart het gehele jaar door en komt ook langs de Faeröer eilanden. Het enige wat je nodig hebt is tijd, de overtocht duurt ongeveer twee dagen. Eenmaal in IJsland kun je het beste gebruik maken van het openbaar vervoer of een auto huren. In het hoogseizoen rijden er dagelijks bussen, tijdens het laagseizoen is er een aangepaste dienstregeling. Wil je een auto huren dan wordt een off-road vehicle aangeraden, deze is zeer geschikt om het ruwe landschap te verkennen.

Dyrholae is 1 van de zuidelijkste plekken op IJsland
Duurzaam verblijven 

Wil je duurzaam en lokaal ergens verblijven in IJsland? Dan kun je het beste een lokale aanbieder zoeken met een Nordic Swan of Vakinn milieulabel. Op die manier ben je verzekerd van een duurzame accommodatie. Een andere optie is een farmstay, daarbij zul je bij mensen op een boerderij verblijven, vaak een beetje afgelegen maar het brengt je wel naar de mooiste plekjes. Voor als je de natuur nog meer wil opzoeken, is wildkamperen ook een goed alternatief. Met een campingcard is het mogelijk voordeliger te kamperen door heel IJsland.
 
Velkleurige aarde door mineralen.
Lokaal eten en drinken
 
Voor visliefhebbers is IJsland de place to be. Het is dé specialiteit bij elk restaurant en de vis komt dan ook vers uit de zee. Vers bereid en vaak op verschillende manieren geserveerd. Verse groente en fruit is iets moeilijker aan te komen door de beperkte mogelijkheden in landbouw. Maar er worden steeds meer groentes gekweekt in kassen die verwarmd worden met geothermische energie. Voor de vegetariërs en vegans is ook steeds meer lekkers te vinden op de menukaarten, omdat in de afgelopen jaren vegan eten steeds toegankelijker is geworden.
 
Bekend van de IJslandse serie Katla.
Ga ook naar het prachtige IJsland!
 
Enthousiast geworden over het mooie IJsland? Klik HIER en je vind er alle informatie!
Lees minder
Lees meer >
 
Bharte Reizen in Namibië
 

Maar je kan ook naar Zimbabwe…

11 juli 2022
Eerder was ik in Zimbabwe. Hwange National Park en Lake Kariba biedt geweldige mogelijkheden voor wie graag wilde dieren wil zien en vooral op een bijzondere manier.
Wat te denken van een safari vanuit een trein (!), te paard, op een MTB-fiets, een bootsafari of te voet? Jazeker, in Big-5 gebied.
Het is nu al mogelijk deze reizen te boeken via Bharte Reizen.

 

 

Wie echt iets bijzonders wil kan een safari in de Okavango-Delta eenvoudig combineren met een dagje Victoria Falls. Niet alleen de machtige Victoria Watervallen bezichtigen maar daarnaast een bezoek brengen aan de Victoria Falls Wildlife Trust. Ik zag hier met eigen ogen hoe men onderzoek doet en middelen ontwikkelt om wilde dieren zonder schade of verwonding weg te houden van de gewassen en dorpen. Het pepergeweer is daar een goed voorbeeld van!
 

The cayenne-canon explained

Hun website vind je hier ⇒ https://vicfallswildlifetrust.org/
 
Exclusief Zambiaans eten ook nog de gemeenschap helpen door je bezoek? Dat doe je door te gaan eten bij Dusty Roads. Een geweldige ervaring! Sarah is een geweldig sociaal betrokken persoon en uitmuntende kokkin met een kookboek op haar naam.

Kijk eens op https://www.dustyroad.africa/# en kijk vooral eens naar de bijna 3 minuten durende video.
 

Verder is een bezoek aan een township mogelijk en wie een nachtje wil blijven…ook daar heb ik mooie accommodaties voor!

Zin in Zimbabwe? Ook met Bharte Reizen!
Lees minder
Lees meer >
 
Vliegen of varen?
 

Reizen in de luwte

5 mei 2022
Reizen in de luwte: wanneer je de kans hebt om in het laagseizoen te reizen beleef je meer tegen een lager tarief. Bharte reizen promoot sowieso slow-travel: meer zien door minder snel te reizen.
Niet als een idioot bucketlist punten afvinken en doodmoe thuiskomen? Maak een bucketlist van wat je wil BELEVEN op een vakantie!
De ideale combinatie: laag seizoen, laag tarief, lage snelheid. Mensen hebben meer tijd voor je, het is minder of helemaal niet druk. Kortom: beter voor jouw reiservaring!
Dodevlei in Namibië
Bij Bharte reizen is keus uit perfecte slow-travel landen: IJsland, Ierland, Namibië, Zuid-Afrika en Botswana. Ook geen jetlag (zelfde tijdzone) en je kan minimaal terecht met Engels, soms ook met Nederlands.
Rustig wandelen in Ierland tijdens het laagseizoen
Waarom nog wachten?  Bel of mail je persoonlijke reisorganisator en geef me je lijstje met wensen.
Bharte reizen: da’s 50 jaar reiservaring, kennis uit eigen hand en persoonlijk contact. Maatwerkreizen voor koppels, gezinnen, families, clubjes.
 

 
Lees minder
Lees meer >
 
Botswana met Bharte reizen
 

Fotografiereis met Bharte-reizen

5 januari 2022
Bharte-reizen groeit verder. Nu ook fotografiereizen.
Kleine groep, hoog comfort, betaalbaar.
Begeleidt door een professionele fotograaf en met je eigen hotelkamer!
Zoals de fotografiereis IJsland.
Zonsondergang op een IJslands strand.
Op deze 8-daagse reis krijg je de kans de mooiste landschapsopnames maken die zuidwest IJsland te bieden heeft.
De samengevoegde kennis van Bharte-reizen en Mark Brands bezorgen je een foto-belevenis die je je nog lang herinnert.
 
Eenzame Piek op IJsland
 
Bekijk de nieuwste creatie (januari 2021) van Bharte-reizen op je gemak en geniet van de foto's! Klik hier
 
Waterval op IJsland.
Lees minder
Lees meer >
 
VvKR-korting voor PCR-testen
 
 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
 
Anders
Fietsen
Motor
Ontspanning
Paardrijden
Rolstoel
Wandelen
Watersporten
 
 
Voor uw zekerheid is Bharte-reizen aangesloten bij
VvKR logo