Vertrouwen in IJsland groot

28 april 2021
Buitenlandse toeristen hebben vertrouwen in de manier waarop IJsland met de Covid-19-pandemie omgaat
Een nieuw onderzoek dat voor Business IJsland is uitgevoerd onder toeristen uit de Verenigde Staten, Canada, Zweden, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk, geeft goede cijfers voor de manier waarop IJsland met de Covid-19-pandemie omgaat.

Meer dan 43% van de reizigers is van plan om in de komende 12 maanden naar het buitenland te gaan. Ze hebben geen voorkeur voor welke maanden ze reizen zullen boeken voor hun volgende reis naar het buitenland.
 

 
Verder scoort IJsland het hoogst van vergelijkbare landen als het gaat om het vertrouwen van toeristen voor landen die de meest succesvolle maatregelen tegen Covid-19 hebben genomen. In Spanje, Italië en de VS overwegen respondenten om de komende 24 maanden het buitenland te bezoeken. IJsland stond in de top 20 van genoemde landen.

Het positiefst sprong Nieuw-Zeeland eruit als betrouwbare reisbestemming (82%), IJsland  direct daarna (76%).
De meerderheid van de respondenten uit alle marktgebieden is zeer positief over producten, diensten en merken uit IJsland.
De enquête werd in februari 2021 uitgevoerd door Maskina.
BRON: Business Iceland
Lees minder
Lees meer >
 
Vakantie en testen op COVID19
 

We willen nog steeds...

20 april 2021
De reislust van Nederlanders is ongebroken door de coronapandemie. Sterker, circa 60 procent zegt dit jaar nog meer naar reizen te verlangen omdat ze dit in 2020 nauwelijks konden doen.

 

Dat meldt Booking.com op basis van onderzoek onder ruim 28.000 reizigers in 28 landen, onder wie 1.000 Nederlanders.
Het onderzoek onderschrijft eerdere enquêtes waaruit blijkt dat Nederlanders weer massaal op vakantie zullen gaan zodra dit weer kan.

Bij de herstart van reizen spelen vaccins een grote rol. Meer dan de helft (54 procent) van de Nederlandse reizigers zegt dat ze pas internationaal gaan reizen als ze gevaccineerd zijn. Onder 55-plussers is dit 69 procent. De helft van de Nederlandse reizigers gaat alleen naar landen die vaccinatieprogramma’s hebben geïmplementeerd.
 

Maar er is ook nog enige terughoudendheid: drie op de tien Nederlanders zegt te betwijfelen of een vaccin het reizen echt veiliger maakt.

Het feit dat ze in 2020 niet konden reizen zoals ze gewend waren, heeft een behoorlijke impact gehad op het welzijn van Nederlanders.
Vier op de tien meldde een negatieve impact op zijn geestelijke gezondheid en bijna hetzelfde aantal voelde zich vanwege de reisbeperkingen opgesloten in eigen huis.
Ruim de helft van de ondervraagden (55 procent) zegt dat reizen nu belangrijker voor hen is dan vóór de pandemie.

Nog een opmerkelijke uitkomst: driekwart van de Nederlanders zegt liever op vakantie te gaan dan promotie op het werk te maken.

Twee op de vijf (42 procent) heeft de lange tijd thuis gebruikt om toekomstige reizen te plannen; een derde heeft meer vakantiedagen gespaard om in 2021 mogelijk een langere vakantie op te nemen.

Strandvakanties blijven erg populair. Vier op de tien Nederlanders heeft er vertrouwen in deze zomer weer op strandvakantie te kunnen.
Veel ondervraagden zeggen behoefte te hebben aan ontspanning na een hectische tijd. Een ontspannende vakantie aan het strand of bij een spa zal voor bijna een vijfde van de reizigers dan ook de eerste reis zijn, zodra dat veilig is om weer te reizen.

Na een vermoeiend jaar is slechts 11 procent van plan een actieve reis te boeken; maar 5 procent  zegt op stedentrip te gaan.

Bron: TravMagazine
Lees minder
Lees meer >
 
435 euro boete voor overtreding quarantaineplicht door reizigers
 

Vliegverbod Zuid- Amerika en Zuid-Afrika...

16 april 2021

Vorige maand werd het verbod verlengd tot 15 april. Nederlanders zijn uitgezonderd van het reisverbod, vrachtverkeer en medische vluchten mogen ook doorgaan. Het kabinet stelde het verbod in om de besmettelijkere varianten van het coronavirus uit die landen te weren.

Het Zuid-Amerikaanse vliegverbod geldt voor: de Dominicaanse Republiek, Brazilië, Argentinië, Bolivia, Kaapverdië, Chili, Colombia, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela.
 

Bron: Travelution, 15 april 2021
Lees minder
Lees meer >
 
Sunny Cars samen met Bharte-reizen
 

Live vanaf de actieve vulkaan!

24 maart 2021
Live vanuit de Geldingadalur-vulkaan, IJsland

Bekijk een live verbinding van de nieuw genoemde Geldingardalur-vulkaan in Fagradalsfjall. De uitbarsting begon op 19 maart 2021 na 6000 jaar inactief te zijn geweest. Het is de eerste actieve vulkaan in het gebied in 800 jaar.

Om een vulkaan live aan het werk te zien hoef je er niet meer heen want bij Bharte-reizen doe je dat vanuit je eigen huis. Een voorproefje van het land van ijs en...vuur!


 

 
Lees minder
Lees meer >
 
Bharte-reizen officiëel IJsland specialist
 

Welkom op IJsland!

22 maart 2021
IJsland laat sinds 19 maart 2021 alle buitenlanders toe zonder hen een coronatest af te nemen en zonder dat ze in quarantaine moeten. De enige voorwaarde is dat ze een vaccinatiebewijs kunnen laten zien.
Lees minder
Lees meer >
 
Senioren sneller dan de jeugd
 

Zuid-Afrika versoepelt naar alarmniveau 1

8 maart 2021
Het aantal nieuwe coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in Zuid-Afrika is gestaag afgenomen. De Zuid-Afrikaanse regering heeft daarom aanzienlijke versoepelingen aangekondigd. Dat zei president Cyril Ramaphosa in een toespraak op zondag 28 februari. Het alarmniveau waar het land mee werkt wordt daarmee teruggeschroefd van niveau 3 naar niveau 1.
Bron: Travelution, 5 maart 2021
 

President Ramaphosa gaf aan dat Zuid-Afrika uit de tweede golf van de pandemie is gekomen, doordat mensen zich aan protocollen hielden, vasthielden aan strengere beperkingen en profiteerden van toenemende immuniteit. De levering van de eerste batch Johnson & Johnson-vaccins is bijna 2 weken geleden binnengekomen. Gezondheidsmedewerkers in het hele land hebben het vaccin al gekregen. Dit heeft geresulteerd in een gestaag afnemend aantal infecties:

 • In de laatste week van februari werden bijna 10.000 nieuwe besmettingen geregistreerd
 • In de laatste week van januari werden 40.000 nieuwe besmettingen geregistreerd
 • In de laatste week van december werden 90.000 nieuwe besmettingen geregistreerd
 

Versoepelingen 

Het land zal nu stappen ondernemen om de beperkingen op beweging en activiteit te versoepelen. Dit betekent dat de meeste bestaande beperkingen op de economische activiteit zijn opgeheven. Enkele belangrijke beperkingen die nu gelden:

 • De avondklok geldt nu van 00.00 uur tot 04.00 uur.
 • Tijdens de avondklok mag er geen alcohol worden verkocht.
 • Bijeenkomsten zijn toegestaan, onder voorbehoud van beperkingen wat betreft grootte en sociale afstand, met inbegrip van religieuze, sociale, politieke en culturele bijeenkomsten met een maximum van 100 personen voor bijeenkomsten binnen en 250 voor bijeenkomsten buiten. Als de locatie te klein is, mag niet meer dan 50% van de capaciteit van de locatie worden gebruikt. Nachtwaken, voor of na begrafenissen zijn niet toegestaan ​​en nachtclubs blijven gesloten.
 • Het dragen van mondmaskers blijft verplicht, het nalaten hiervan is een strafbaar feit.
 

Reizen

De 5 belangrijkste luchthavens blijven open voor binnenlandse en internationale reizen: OR Tambo, Cape Town International, King Shaka, Kruger en Lanseria. De sluiting van de 33 landhavens van binnenkomst blijft gehandhaafd. De overige 20 grensposten die open zijn geweest, blijven openstaan. Deze landgrenzen omvatten Beitbridge, Lebombo, Maseru, Oshoek, Kopfontein en Ficksburg.
 

Vaccinatiecampagne 

Volgens president Ramaphosa vordert de vaccinatiecampagne goed. Alle provincies hebben vaccinatiecentra opgezet. Het aantal locaties zal volgende week worden uitgebreid van 17 naar 49, waarvan 32 in openbare ziekenhuizen en 17 in particuliere ziekenhuizen. Zodra gezondheidsmedewerkers zijn gevaccineerd, is het de bedoeling dat eind april/begin mei fase 2 van de uitrol van start gaat, gericht op ouderen, essentiële werknemers, mensen met meerdere aandoeningen en werknemers in institutionele omgevingen. Er worden vaccins van diverse leveranciers verwacht:

 • De regering heeft overeenstemming bereikt met Johnson & Johnson voor nog eens 11 miljoen vaccins, waarvan 2,8 miljoen in het tweede kwartaal en de rest zal in de rest van het jaar worden afgeleverd. Op 27 februari kwamen nog eens 80.000 doses van Johnson & Johnson binnen.
 • Er is overeenstemming bereikt over de levering van 20 miljoen vaccindoses van Pfizer in het tweede kwartaal.
 • Er is overeenstemming bereikt over 12 miljoen doses van het Covax-vaccin.
 • De overheid staat voortdurend in contact met leveranciers om ervoor te zorgen dat het land over de nodige vaccins beschikt.
Lees minder
Lees meer >
 
Gereviseerd en toegevoegd
 

VvKR-korting voor PCR-testen

8 januari 2021

Voor een aantal landen waar weer naar gereisd mag worden is een PCR-test en een Non-Covid19-verklaring nodig.
De GGD testen alleen als je gezondheidsklachten hebt, niet alleen omdat je op reis gaat. De GGD geeft bovendien geen verklaringen af. Hiervoor moet je bij een particulier gezondheidscentrum zijn. Maar waar bijvoorbeeld? VvKR heeft afspraken gemaakt met twee organisaties die commerciële tests aanbieden, inclusief gezondheidsverklaringen.

 Het betreffen Coronalab.eu en Huisartsenlab. 
Coronalab is iets duurder, maar geeft heel snel de uitslag. Huisartsenlab is wat goedkoper, maar de uitslag bij hen duurt wat langer.
Coronalab.eu
Korting en afspraken

Het is mogelijk voor reizigers van VvKR-leden om met korting een PCR-test met certificaat te reserveren via de website van Coronalab.
De normale prijs bij Coronalab.eu voor een PCR-test met certificaat bedraagt op dit moment € 149,90 per persoon. De speciale prijs die de VvKR voor u heeft geregeld bedraagt € 125,- per persoon. VvKR beschikt daarvoor over een speciale kortingscode. Indien de test voor 11.30 uur plaatsvindt, heeft u de uitslag uiterlijk rond 22.00 uur.
De testprocedure is als volgt:
 1. De klant van VvKR boekt op Coronalab.eu een test ‘zonder boekingscode’. Daarbij gebruikt de klant een gegeven kortingscode om korting te krijgen.
 2. - De prijs voor de consument bedraagt met de VvKR-kortingscode € 125,- in plaats van € 149,95.
  - Korting € 24,95 met voucher
   
 3. Coronalab verricht de SARS-CoV-2 RT-PCR testen.
  - Als de testen in de ochtend voor 11.30 uur zijn afgenomen, dan volgt de uitslag dezelfde dag voor 22.00 uur;
  - Als de testen na 11.30 worden afgenomen dan volgt de uitslag de volgende dag voor 22.00 uur.
Huisartenlab
Korting en afspraken

 
Voor u als reiziger van een bij de VvKR aangesloten reisorganisatie kunt u voor het speciale tarief van € 100 (voor een individuele) en € 60 (voor een groepspool) een PCR test aanvragen inclusief het benodigde (Non)COVID-19 Certificaat. Deze laatste verklaring ter waarde van € 25,- per persoon krijgt je reiziger er dus gratis bij indien de test via de VvKR worden aangevraagd.
De normale prijs voor consumenten voor een test inclusief de benodigde (Non)COVID-19 Certificaat is: € 125,- (individueel) of € 85,- (in een groepspool)

Wat is een groepspool?
De test wordt met 2 tot maximaal 5 personen uit één leef- of werkgemeenschap afgenomen.
Via deze methode wordt het materiaal van meerdere personen verzameld in één testbuis en wordt in één keer in het laboratorium geanalyseerd. Dankzij deze methode wordt 50-70 procent minder gebruik gemaakt van het kostbare en schaarse testmateriaal. Bovendien is deze test goedkoper.
De uitslag van de test is voor de hele groep: indien het testresultaat negatief is, dan geldt dat voor iedere persoon uit de groep. Indien het testresultaat positief is, dan wordt iedereen uit de groep uitgenodigd voor een individuele COVID-19 PCR test om de besmettingsbron te identificeren. Op korte termijn testen voor een reis maakt deze methode minder geschikt in verband met tijd.

Aanvragen tests via Huisartsenlab:
Je dient hiervoor de volgende stappen te volgen:
 1. Uw VvKR-reisorganisator stuurt u een link voor een voucher.
  Klanten van VvKR leden kunnen op de volgende link hun test aanvragen:
  https://covid19.u-diagnostics.nl/invite/vvkr
 2. Bij aanvraag van de test verloopt de procedure als volgt: Vul uw persoons- en contactgegevens in
 3. Selecteer de optie COVID-19 PCR-RT swab test. De andere optie COVID-19 Antistoffen Test is niet verplicht. Mocht u hiervoor interesse hebben dan staat het u vrij ook deze test tegen bijbetaling aan te vragen
 4. Als u de vouchercode die u heeft ontvangen van ons invult wordt het reisdocument gratis voor u aangevinkt
 5. Kies de afname locatie
 6. Kies voor de betaalwijze (iDeal of Paypal)
De uitslag van uw test ontvangt u per SMS en per email, doorgaans binnen 24-36 uur na afname. Heeft u ook een Non-COVID19 Certificaat besteld? Afhankelijk van uw testuitslag sturen wij u uw certificaat tegelijkertijd per email. Het Non-COVID19 Certificaat vermeld of uw test resultaat negatief of positief is.
 
Lees minder
Lees meer >
 
Hoe gaat een reis organisator op reis?
 

Even iets recht zetten

16 november 2020
Dus je dacht dat Bharte-reizen een reisbureau is? Ja maar op een andere manier.

Het blijkt dat niet iedereen de werkwijze van Bharte-reizen begrijpt. Dat ligt geheel aan mijn uitleg. Die is niet duidelijk genoeg. Daarom meld ik hier nog eens extra:
 
 • Schrijf je ideeën op (voor jezelf, met je partner of met de kinderen erbij) wat voor vakantie jij of jullie graag willen maken. Denk natuurlijk aan activiteiten maar let ook op de 6 landen waar ik tot op heden actief ben. Wil je meer cultuur of juist meer actie? Wanneer wil je gaan, met wie en waarom? Er komt een checklist om je ideeën makkelijker op een rijtje te zetten waardoor ik gerichter advies kan geven.
 • Vanuit dit lijstje stel ik een reis samen die ik bij je thuis kom presenteren. Tegenwoordig kan dat ook via een beeldverbinding op Skype, Zoom, Whatsapp of Messenger. Reis- of bezoekbeperkingen zijn dan niet van belang.
 • Tijdens de presentatie kunnen aanpassingen gemaakt worden. Op het eind heb je je perfecte vakantie!
 • Daarna regel ik alles wat besproken is en hoef je alleen nog af te tellen tot de dag van vertrek.

Heel simpel gezegd: je hoeft niet naar een reisbureau (afspraak, parkeren, wachten tot je aan de beurt bent...) maar ik kom in je vertrouwde omgeving op een geschikt tijdstip bij je langs!
 
En om alvast wat reisinspiratie op te doen:
 
Het lijkt niet mee te vallen om goed nieuws te brengen middenin een tijd van beperkingen. Het is bescheiden nieuws. Maar wel leuk: er komen meer reisbeschrijvingen per land of activiteit bij Bharte-reizen en meer video's op mijn YouTube kanaal. Wil je weten wat en wanneer zonder telkens zelf te gaan kijken? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ik hou je op de hoogte. Doorgaans verstuur ik 1x per maand een nieuwsbrief, ik ga je niet spammen!
 
Lees minder
Lees meer >
 
IJsland voor iedereen bereikbaar
 

Ierland is af!

9 juni 2020
Ja, Ierland is af...Treffender kan ik het niet samenvatten. Want Ierland voldoet als reisbestemming aan bijna ieders verwachting. Maar ook mijn pagina over Ierland is...af. Ik bedoel daarmee dat hij klaar is en online staat. Laat je alvast inspireren voor je volgende vakantie met pakkende afbeeldingen en praktische informatie.


Voor motorrijders is Ierland een speeltuin aan diverse landschappen en wegen.


Voor wandelaars een paradijs.Bij uitstek geschikt voor gezinsvakanties.

En dan heb ik het nog niet gehad over fietsen, paardrijden, surfen, whiskey proeven, culinaire hoogstandjes en de typische Ierse vriendelijkheid. Woorden en beelden schieten eigenlijk tekort.
 

Omdat het zo'n veelzijdig land is en dichtbij!
 

Alleen al voor de heen- en terugreis zijn diverse mogelijkheden; vliegen of per boot. Het eerste is uiteraard sneller maar op welke vakantie zijn er 4 cruises ingebouwd? Er zijn diverse routes. Daar bovenop kun je kiezen om 'te voet' te gaan en in Ierland je vervoer te huren of om met je eigen auto, camper of motor te gaan.

 

Een Ierland-vakantie overwegen? Kijk op mijn webpagina Ierland.
Overtuigd? Neem contact op!


Is het vanwege dreiging van het coronavirus om in 2020 nog niet mogelijk veilig naar Ierland te reizen dan is 2021 een alternatief.
Alvast veel plezier met het inlezen...
Lees minder
Lees meer >
 
 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
 
Anders, namelijk:
Duiken
Fietsen
Motor
Ontspanning
Paardrijden
Rolstoel
Wandelen
Watersport
 
 
Voor uw zekerheid is Bharte-reizen aangesloten bij
VvKR logo